Рівне:

Створення та просування сайтів

Другі роковини президентства Януковича: Україна кинута на виживання

Політика 29-лют, 2012, 14:569 prov 1 160
Україна за два роки президентства Януковича скотилася до недемократичної країни і втратила свій імідж на світовій арені. Таким висновком поділився народний депутат України, голова Рівненської обласної організації «ВО «Батьківщина» Юрій Прокопчук перед журналістами на прес-конференції під назвою «Режим Януковича – два роки провалу».
За правління Януковича впродовж двох років втрачено повністю ті демократичні підвалини й основи, які були в Україні за весь час її незалежності, а саме: свободу слова і можливість подачі достовірної інформації. Більше того, сьогодні широко застосовується фільтрування опозиційних депутатів всіх рівнів, що загалом називається повною інформаційною блокадою. За словами очільника обласної «Батьківщини» Юрія Прокопчука, наша держава повністю втратила в економічному плані – знижені всі економічні показники. Позаяк, згідно зі статистикою, купівельна спроможність кожного громадянина сьогодні стала нижчою у 2-3 рази. А загалом, за даними ООН, в Україні Януковича майже 80 відсотків, тобто кожні четверо з 5-ти українців знаходяться за межею бідності.
Безрадісну картину доповнюють дані соціологів, згідно з якими 85 відсотків українців протягом минулого року, аби вижити, були змушені заощаджувати на їжі, дозвіллі та одязі. А в цьому році, як визнають у самому уряді, кількість бідних зросте ще на 10 відсотків!
Що стосується соціальних гарантій, то, як стверджує народний депутат, в Україні вперше зафіксоване масове скорочення соціальних пільг та доплат.
– У «чорнобильців», «афганців», дітей війни, матерів-одиначок та інших незахищених верств населення грошей в бюджеті нема, – констатує Юрій Прокопчук, – водночас, вони є на президентські гелікоптери, лімузини для чиновників, золоті унітази та ремонти резиденцій, в яких відпочивають «наближені» до годівниці Януковича.
За витратами з бюджету, констатує Юрій Прокопчук, Янукович – найдорожчий президент світу. І це – в одній із найбідніших країн Європи! Жодна держава не витрачає стільки на свого керівника, скільки ми. Прізвище Янукович вписано в рейтинг найбагатших людей ще за підсумками першого року його президентства. Та не відстає від Януковича і його оточення: вони продовжують привласнювати підприємства, землю та інші ресурси. Дійшли до того, що вирішили «приватизувати» українську залізницю.
Сьогодні безробіття в Україні зросло у 2,5 раза, закрито понад 300 малих і середніх підприємств. Наша країна за два роки втратила потенційних іноземних інвесторів, а міжнародний валютний фонд, спостерігаючи за нашим становищем, фактично, відмовився надавати нам кредити, які попередньо зобов’язувався надати.
Народний депутат Юрій Прокопчук переконаний: мета Януковича та його оточення – черговий раз на виборах 2012 року через фальсифікації, через засланих членів комісій, підкупи і силові вирішення здобути перемогу. А відтак, утворивши більшість у парламенті, яка остаточно змінить нашу Конституцію, призначити довічним президентом Януковича.
– Це – печальні роковини для України, – стверджує Юрій Прокопчук. – Але я переконаний: демократичні сили в 2012 році скажуть своє слово, і весь цей «регіональний бульдозер» буде зупинено.
Прес-служба
РОО «ВО «Батьківщина».
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору