Рівне:

Створення та просування сайтів

У Мирогощі палили зиму, всіх прощали і об’їдалися млинцями

Суспільство 29-лют, 2012, 18:489 prov 1 644
Більш як двадцять років поспіль на прощену неділю, яку в народі називають Масницею, у Мирогощі відбуваються народні гуляння з піснями, танцями, ігрищами. Гості з’їжджаються з усієї області, аби відсвяткувати прихід весни спаленням опудала Мари та наїстися млинців донесхочу. Адже після Масляної на довгих сім тижнів настає Великий піст.
У Мирогощі палили зиму,  всіх прощали і об’їдалися млинцями
«Я чула про це свято неодноразово. Але ніяк не мала можливості на ньому побувати. Мій син сюди приїжджає ось уже п’ять років, постійно привозить фотографії, відео, ділиться враженнями. Тепер і я можу висловити власну думку: краще один раз побачити, ніж кілька разів почути. До того ж, тут можна бути не лише глядачем, але й взяти участь у цьому святі української культури», - каже жителька Рівного Раїса Варнава.
Ще однією приємністю дійства стало нагородження переможців конкурсу снігових фігур грошовими преміями із обласного благодійного фонду «Любіть Україну», почесним головою якого є депутат Рівненської обласної ради Данило Корилкевич. В конкурсі взяли участь понад 40 команд – студентів Мирогощанського аграрного коледжу.
Заступник директора Мирогощанського аграрного коледжу Ірина Духнич каже, що цього року відтворити, а головне – зберегти снігові скульптури було надзвичайно важко. Через танення снігів і дощі конкурс взагалі міг не відбутися. Його врятувала винахідливість студентів, які тримали заготовки у морозильниках в себе вдома. «Надзвичайно приємно, що їхню працю і, до того ж, працю талановиту, цього року належно оцінили. Так, конкурс був на протязі усіх двадцяти років, що й існує саме свято зустрічі весни. І щоразу переможців обдаровували солодощами небайдужі спонсори. Проте така винагорода, як цьогоріч – вперше за всю історію його проведення», - розповідає Ірина Духнич.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору