Рівне:

Створення та просування сайтів

На Волині Служба безпеки України затримала на хабарі заступника міського голови

Волинська область 01-бер, 2012, 12:179 prov 1 060
У Волинській області співробітники СБУ спільно з прокуратурою викрили протиправну діяльність заступника Устилузького міського голови – депутата Володимир-Волинської районної ради, який вимагав та одержав хабар, повідомляє прес-центр СБ України.
Посадовець вимагав 2 тисячі доларів США у представника комерційної структури за перемогу в конкурсі на проведення робіт з благоустрою сервісної зони, яка прилягає до пункту пропуску «Устилуг» Ягодинської митниці. У випадку відмови дати хабара, чиновник погрожував перешкоджати господарській діяльності фірми. До реалізації своїх протиправних намірів він залучив посередника – працівницю одного з комунальних підприємств м. Володимира-Волинського, яка повинна була одержати кошти та передати їх зловмиснику.
28 лютого ц.р. співробітники СБУ затримали співучасників злочину «на гарячому» під час одержання хабара, при цьому посадовець намагався чинити опір правоохоронцям.
Прокурором Волинської області щодо чиновника порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (вимагання та одержання хабара службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від п’яти до десяти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
Триває слідство.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору