Рівне:

Створення та просування сайтів

В Ужгороді згоріла машина Михайла Данило - скандально відомого міліціонера

Закарпатська область 01-бер, 2012, 12:209 prov 947
В Ужгороді згоріла машина працівника міліції. Наприкінці 2011-го Михайло Данило розповідав про замах на своє життя: тоді невідомий обстріляв таксі, яким їхав правоохоронець. І той випадок, і знищення свого авта Данило пов'язує зі службовою діяльністю.
Машину Михайла Данила підпалили біля будівлі адміністративного суду в Ужгороді. Тут якраз тривало засідання з приводу позову правоохоронця до своїх колег.
Михайло Данило, постраждалий:
- Під час судового засідання з'ясовувалися питання про ряд неправомірних дій з боку заступника начальника внутрішньої безпеки Закарпатської області, який, зловживаючи своїм службовим становищем, перешкоджав в моєму проходженні служби в органах внутрішніх справ.
На цих світлинах видно наслідки пожежі - перед машини згорів повністю. Експерти оцінили збитки на шість тисяч гривень.
Михайло Данило, постраждалий:
- Підозрюю, що причетним до цього злочину є співробітники внутрішньої безпеки. На місці події слідчо-оперативною групою міліції було виявлено гаманець, в якому знаходилися ключі та жетончики співробітників міліції.
Паліїв шукають, правоохоронці кажуть: їх зафіксувала камера відеоспостереження. Ужгородська прокуратура вже порушила за фактом підпалу кримінальну справу.
Богдан Угренюк, старший слідчий прокуратури м. Ужгорода:
- Порушено кримінальну справу за фактом хуліганських дій, тобто, грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги за суспільство. Ведеться слідство, все що можу сказати, будуть встановлюватись і особи, які вчинили злочин, і, відповідно, мотиви їхні.
У місцевій прокуратурі це вже друга справа, де Михайло Данило фігурує як постраждалий. Наприкінці минулого року невідомий обстріляв машину, в якій їхав правоохоронець. Очільник обласної міліції ту стрілянину пояснив просто.
Віктор Русин, керівник ГУ МВС України в Закарпатській області:
- Данила одна проблема - те, що він не отримав звання капітана міліції - він хоче дуже бути капітаном міліції. Я йому присвоїв звання старшого лейтенанта, так, як положено по строку служби. Ця заява, що була - це є чистий піар, можу вам з впевненістю сказати.
А от у постраждалого міліціянта своя версія подій. Каже, це помста. Шість років тому його відділ узявся розслідувати діяльність одного з найвпливовіших на Закарпатті злочинних угруповань. Відтоді почалися неприємності.
Михайло Данило, постраждалий:
- В нас почалися безпосередньо проблеми із відділом внутрішньої безпеки. На мою думку, я це пов'язую що даний відділ вів кришування цієї групи. Мене було звільнено з органів внутрішніх справ, я сидів 3 місяці в СІЗО, я навчався в академії МВД - мене виключили з академії МВД.
Михайло Данило впевнений: це не останній замах, тож йому й надалі загрожує небезпека. Міліціянт боїться за своє життя, і просить захисту.
Вікторія Балицька, Михайло Заярнюк.
НТН
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору