Рівне:

Створення та просування сайтів

Україна потіснила США зі світових лідерів DDoS-атак

Україна і світ 01-бер, 2012, 14:189 prov 905
Раніше на вершині рейтингу, де зараз влаштувалася Україна, розташовувалися США, Індонезія й Польща
У другому півріччі 2011 року Україна стала джерелом 12% DDoS-трафіку, зафіксованого системою Kaspersky DDoS Prevention. Про це свідчать результати дослідження "Лабораторії Касперського".
Трохи більшу загрозу в цей період представляла Росія (16%).
Загалом же ж, 90% зареєстрованих атак велися з комп'ютерів, розташованих в 23 країнах світу.
У кінці першого півріччя на вершині рейтингу, де зараз влаштувалася й Україна, розташовувалися зовсім інші території - США, Індонезія й Польща.
Зміна в трійці лідерів і потрапляння України на другу сходинку пов'язані з посиленням заходів захисту від DDoS-загроз. Мова йде про системи фільтрації, які під час атаки блокують трафік з усіх країн окрім тієї, де живе більшість користувачів сайту. Такі дії змушують зловмисників створювати зомбі-мережі там же, де знаходяться їхні жертви.
Кількість комп'ютерів у ботмережах також збільшується. Це відбивається й на середній потужності DDoS-атак, яка за півроку зросла на 57%.
Цікаво, що активізація заражених машин, як правило, збігається з початком робочого дня - 9-10 годин за місцевим часом, пік активності припадає на його середину - близько 16.00, а ось закінчуються "трудові будні" ботів тільки під ранок - у районі 4:00 години .
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору