Рівне:

Створення та просування сайтів

На Житомирщині за матеріалами СБУ засуджено контрабандиста старовинних монет

Житомирська область 03-бер, 2012, 13:389 prov 893
Набув чинності вирок Бориспільського міськрайонного суду Київської області у кримінальній справі, порушеній та розслідуваній слідчим підрозділом Управління СБ України в Житомирській області стосовно громадянина України, який намагався ввезти контрабандним шляхом в Україну старовинні монети, що становлять історичну та культурну цінність, повідомляє прес-центр СБ України.
18 березня 2011 року у міжнародному аеропорту «Бориспіль» співробітники СБУ затримали 39-річного мешканця Києва, який щойно прибув із закордонної подорожі. Під час огляду його особистих речей у правопорушника було вилучено 13 старовинних монет, які він намагався ввезти в Україну з порушенням встановленого законодавством порядку.
За висновками експертів Національного музею історії України, вилучені предмети нумізматики карбувалися у V-XVІІ сторіччях у європейських країнах і становлять історичну та культурну цінність.
Розглянувши матеріали кримінальної справи, суд визнав правопорушника винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.201 (контрабанда) Кримінального кодексу України, та призначив покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 4 роки з іспитовим строком 2 роки та конфіскацією в дохід держави предметів контрабанди.
Ухвалою колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду Київської області вирок Бориспільського міськрайонного суду залишено без змін.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору