Рівне:

Створення та просування сайтів

У Чернівцях на території військової частини рвонув газ

Чернівецька область 06-бер, 2012, 10:549 prov 1 118
У Чернівцях зненацька рвонув газ. На території війської частини, на КТП топогеодезичного центру. Хвиля зачепила трьох людей, їхній стан поза небезпекою. А ось те, що під землею частини, військових керівників здивувало - вони навіть не знали про трубопровід.
Унаслідок вибуху постраждало троє військовиків, яких одразу доправили до лікарні. Їхній стан лікарні оцінюють як задовільний.
Мирослав Малейкий, заввідділу лікарні швидкої медичної допомоги м. Чернівців:
- В усіх трьох опіки обличчя 1 та 2 ступеня, та 2 і 3 опіки кистей. Тому їх стан задовільний. Одного ми сьогодні відпустимо у військовий госпіталь, а двоє ще залишаться в нас.
Уже створено комісію, яка з'ясовує причини інциденту. На території військової частини газового забезпечення немає. Втім, під землею, на її території є замкнений трубопровід. Експертна комісія вважає: саме через прорив труби та витікання газу і рвонуло.
Василь Гончар, головний інженер ПАТ Чернівцігаз:
- На території військової частини знайшли розрив газопроводу діаметром 133 мм по всій окружності, на 1 см газопровід був розірваний. Тому був витік газу, комунікації приміщень, де був хлопок, не ущільнені, і тому виток газу попав у приміщення.
Про цей трубопровід працівники Чернівцігаз нічого не знали, він не позначений на карті газотранспортної системи міста. Фахівці кажуть: труба могла не витримати лютих морозів. Натомість військова прокуратура Чернівецького гарнізону вже порушила кримінальну справу за фактом вибуху.
Оксана Денисюк, Михайло Антонюк, Андрій Соколовський.
НТН
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору