Рівне:

Створення та просування сайтів

Затриманий екс-начальник обласного Держкомзему вже у Львові

Львівська область 16-бер, 2012, 12:549 Lobanovskiy 1 202
Екс-начальник управління Державного комітету земельних ресурсів у Львівській області Михайла Лавейкін затриманий і перебуває у львівській міліції. Про це 16 березня повідомили ZAXID.NET у Центрі зв’язків з громадськістю ГУ МВС у Львівській області.
Проти нього порушено кримінальну справу, із ним працюють слідчі.
Новопризначений прокурор Львівської області Олег Василенко 16 березня повідомив, що кримінальна справа проти екс-начальника Держкомзему у Львівській області Михайла Лавейкіна порушена за фактом заволодіння чужими коштами.
О.Василенко додав: «З огляду на те, що він ухилявся від слідства, було отримано у суді дозвіл на затримання, вчора цей дозвіл був реалізований».
За словами прокурора, Лавейкіна доставили до Львова. «На цей час інформації про розгляд судом подання про вжиття запобіжного заходу – утримання під вартою Михайла Лавейкіна у мене немає. Я так розумію, процес триває. І рішення на даний момент ще не прийняте», - сказав О.Василенко.
Як повідомлялося раніше, М.Лавейкіна затримали 15 березня у Києві.
За інформацією з джерел, колишній начальник Львівського обласного управління земельних ресурсів Михайло Лавейкін разом з іншими особами (загалом близько 20 осіб) наразі проходять у кримінальній справі за ст. 364 ч. 2 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).
Львівська міліція провела низку обшуків у приватних квартирах та офісах осіб, яких підозрюють у реалізації масштабних земельних афер. Осіб пов’язують з колишнім начальником обласного управління земельних ресурсів Михайлом Лавейкіним, котрого здавна називають «новітнім феодалом».
Свого часу земельні афери у Львові брала під свій контроль Рада національної безпеки та оборони.
Два роки тому, в січні 2009, за тією ж статтею – ст. 364 ч. 2 ККУ – було порушено кримінальну справу проти чиновників однієї з міськрад Закарпатської області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору