Рівне:

Створення та просування сайтів

Рокитнівські правоохоронці затримали любителів «сонячного» каменя

Актуально 17-бер, 2012, 13:309 prov 9 298
Щоб заробити грошей громадяни копають бурштин не перший десяток років. З кожним роком масштаби цього видобутку зростали і нині на розвіданих родовищах не залишилося місця, де б не попрацювали нелегальні старателі. Таких любителів «сонячного» каміння було затримано нещодавно в ході відпрацювання Рокитнівського району працівниками міліції.
Рокитнівські правоохоронці затримали любителів  «сонячного» каменя

Правоохоронці отримали оперативну інформацію про те, що в урочищі «Гнойне», що неподалік села Єльне Рокитнівського району добувають бурштин. На місце події відразу виїхала слідчо-оперативна група на чолі з начальником Рокитнівського РВ УМВС України в Рівненській області підполковником міліції Сергієм Русанівським.
Рокитнівські правоохоронці затримали любителів  «сонячного» каменя

Міліціонери застали якраз за підготовкою до «копіткою роботою» шістьох видобувачів дорогоцінного каміння. Ними виявились шестеро жителів смт Клесів Сарненського району, у яких вилучили дві мотопомпи, пожежні шланги, підсадки, лопати, а також чотири автомобілі, де й знаходилися знаряддя та інструменти для незаконного видобутку корисних копалин.
В урочищі «Гнойне», де проводилося вимивання бурштину, земля, на якій раніше був ліс і поруч поле для пасовища, нагадують «воєнні часи» з поваленими деревами та ямами глибиною до десяти метрів. Старателі зруйнували ґрунт на багатьох гектарах землі, а щоб відновити його родючість потрібно десятки років.
Рокитнівські правоохоронці затримали любителів  «сонячного» каменя

— Правопорушників, які здійснювали незаконний видобуток бурштину, було затримано та доставлено до Рокитнівського райвідділу міліції для відповідних пояснень, — зазначив начальник Рокитнівського РВ УМВС Сергій Русанівський. — За частиною 1 статті 240 Кримінального кодексу України (Порушення встановлених правил охорони надр, якщо це створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи довкілля, а також незаконне видобування корисних копалин крім загально поширених) порушено кримінальну справу, санкцією якої передбачено покарання у вигляді штрафу до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до двох років.

Тетяна ЧУБИК, Рокитнівський РВ
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору