Рівне:

Створення та просування сайтів

Білоруське телебачення повідомило про страту обох засуджених за вибух у метро

Україна і світ 18-бер, 2012, 12:039 prov 777
Onlinegazeta.info - все печатные издания Ижевска в электронном видеСмертні вироки щодо громадян Білорусії Дмитра Коновалова та Владислава Ковальова, засуджених за тероризм, у тому числі за вибух в мінському метро в квітні минулого року, виконані. Про це повідомило у вечірньому випуску новин білоруське Загальнонаціональне телебачення, передає РІА "Новости".
Про те, що страчено Ковальова, раніше в суботу повідомила його мати Любов Ковальова. Повідомлення про це вона отримала поштою з Верховного суду Білорусі. Повідомлення датоване 16 березня. Ковальова впевнена, що її син ні в чому не винен, і просила відстрочити на рік виконання вироку. Про страту Коновалова повідомляли в суботу деякі білоруські інтернет-ресурси, але підтвердження офіційних структур або інформації про це в державних ЗМІ не було.
Білоруські правозахисники заявили, що їх шокував такий вчинок влади. На думку правозахисників, смертна кара неприпустима, і ніякий злочин не може бути виправданням для скоєння вбивства навіть від імені держави.
Глава дипломатії Євросоюзу Кетрін Ештон засудила страту і закликала Білорусь ввести мораторій на смертну кару і в перспективі скасувати такий вищий захід покарання. У заяві Ештон зазначається, що Білорусь - єдина країна в Європі, яка застосовує смертну кару.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору