Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині жертвами скаженого пса стали четверо дітей

Актуально 21-бер, 2012, 10:399 prov 806
На Рівненщині жертвами скаженого собаки стали четверо дітей. Спочатку пес несподівано накинувся на 11-річного хлопчика, і прокусив йому ногу. Власниця тварини встигла відбити малого, й загнала чотирилапого до хліва, та наступного дня випустила улюбленця. І він покусав ще трьох дітей.
Сталося все в селі Кунині Здолбунівського району. Звичайний пес раптом почав виявляти агресію. Першою жертвою тварини став 11-річний хлопчик, якого собака гризнув за ногу. Власниця зачинила тварину у хліві, й зателефонувала ветеринарові.
Людмила Кондратюк, власниця собаки:
- Ми його ввечері закрили, і домовились з ветеринарним лікарем, щоб він приїхав на догляд тварини, на обстеження.
Та, на лихо, наступного ранку жінка випустила улюбленця погуляти подвір'ям. Собака одразу накинувся на 15-річну доньку своєї господині. Потім вкусив сусіда-семикласника, який проходив вулицею. А за кілька хвилин жертвою скаженого пса стала ще одна дитина.
Людмила Кондратюк, власниця собаки:
- Першого - сусідського хлопця, потім моя дочка, потім мого сина однокласник, приходив гості, і потім виявилося, що ще одного сусіда, але він трошки далі живе, то я не знала, що там така сталась ситуація.
На прохання господарів агресивного собаку застрелив місцевий мисливець. Тіло тварини забрали на дослідження фахівці районної ветеринарної служби. У лабораторії підтвердили: пес хворий на сказ.
Сергій Германюк, керівник управління ветеринарної медицини в Здолбунівському районі:
- В зв'язку з цим управління ветеринарної медицини підготовлені відповідні матеріали, проведена надзвичайна комісія, на якій було прийнято рішення про накладання карантинних обмежень по сказу на село Кунин.
Усі постраждалі у стані середньої тяжкості в лікарні. Медики кажуть: загрози їхньому життю немає.
Іван Зима, керівник Здолбунівської районної лікарні:
- В травматологічному відділенні знаходиться четверо хворих діток дошкільного віку. Всім їм проводиться курс профілактики. Наразі ні загрози ні дітям, ні їхньому здоров'ю немає.
Світлана Березнюк, Олена Томина.
НТН
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору