Рівне:

Створення та просування сайтів

Пішла «по людях» просити милостиню, а опинилась у міліції

Рівненська область 22-бер, 2012, 11:019 prov 833
У ранковий сон Лариси увірвався холод. Кімната, де спала жінка, вмить наповнилась морозним повітрям. Різко прокинувшись, господиня вирішила, що повернувся додому її чоловік, та вийшла йому назустріч. Однак, у коридорі вона не помітила власної сумки, а відчинені навстіж двері квартири свідчили про неладне...
Жінка одразу кинулась бігти вниз по сходах, адже почула чиюсь ходу. Крізь вікно на сходовій клітці побачила власного чоловіка, який розмовляв з кимось у дворі. Кинувши йому крізь вікно: «Тримай їх, вони вкрали у мене сумку» Лариса відчайдушно намагалась наздогнати втікачів. Коли вона врешті добігла до першого поверху, її чоловік уже перекрив шлях для відходу зловмисників, а точніше, зловмисниць, і зателефонував до міліції.
Правоохоронці, які також не забарились, затримали 24-річну Христину та 12-річну Мальвіну, жительок Закарпатської області, у однієї з яких під одягом і була виявлена викрадена сумка.
У ході проведення досудового слідства стало відомо, що 14 березня група осіб ромської національності приїхали до Здолбунова, аби просити милостиню на прожиття, бо у неї хвора чотиримісячна донька.
Тож, 18 березня близько дев’ятої ранку 24-річна Христина, спільно зі своєю двоюрідною сестрою Мальвіною пішли «по людях». Спосіб обрали дієвий — щоб не мерзнути на вулиці, самі заходили до осель. Місцеві жителі допомагали хто чим: їжею, одягом, грішми. У одній із квартир міста на дзвінок ніхто не відповів. Тоді Христина спробувала відкрити двері. На диво, вони з легкістю відчинились і перед «гостями» постала втішна картина: у коридорі, на тумбі знаходилась жіноча сумка. Оскільки господарів чутно не було, Христина, не вагаючись, рушила всередину. Схопивши сумку, передала її двоюрідній сестрі. Та сховала несподівану знахідку під куртку, і мандрівниці «накивали п’ятами». Однак, далеко втекти їм не судилось.
— Стосовно Христини порушено кримінальну справу за частиною 3 статті 185 Кримінального Кодексу України (Крадіжка). Вирішується також питання про порушення кримінальної справи за статтею 304 Кримінального Кодексу України (Втягнення малолітнього у злочинну діяльність), – зазначив начальник слідчого відділення Здолбунівського РВ УМВС Олександр Панасюк. — А до малолітньої будуть застосовані заходи виховного характеру. Про місцеперебування рідних, які разом з підозрюваними прибули на Рівненщину, наразі, нічого невідомо. Так як і не має достовірного підтвердження той факт, що гроші Христина викрала на лікування власної 4-місячної донечки, у якої вроджена вада серця.
Тож затриматися у чужій стороні Христині доведеться надовго. Адже такий заробіток загрожує жінці позбавленням волі на строк від трьох до шести років.
Вікторія ГЕТМАНЧУК, Здолбунівський РВ
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору