Рівне:

Створення та просування сайтів

Майже центнер неякісної риби виявили співробітники ветміліції

Актуально 27-бер, 2012, 11:199 prov 905
Співробітники ветеринарної міліції УМВС при перевірці одного з рибопереробних цехів Володимирецького району виявили понад центнер риби без будь-яких документів. Крім того, розморожування продукту здійснювалося на брудних дерев’яних стелажах, засолювання — у нечистій пластмасовій тарі, а камера для приготування риби була вкрита десяти сантиметровим шаром кіптяви.
Перше, що впало в очі правоохоронцям при перевірці — це незадовільний санітарний стан (підлога, стеля, стіни брудні, вкриті сажею, лицювальна плитка на стінах місцями повідпадала). Цех розміщений в напівзруйнованому приміщенні. Відділення приміщення напівосвітлені. Кімната для розморожування та засолки риби закидана картонними коробками, ганчірками, брудною тарою та іншим сміттям. Крім того в цеху виявлено на розморожуванні та засолці понад сто двадцять кілограмів риби (вомер, кілька, оселедець).
Працівники цеху не мали ні спецодягу, ні спецвзуття. Востаннє вони проходили медичний огляд ще в 2010 році.
Необхідної документації для ведення подібної підприємницької діяльності власники надати не змогли. Не було у них і експлуатаційного дозволу служби ветеринарної медицини Володимирецького району. Та це не заважало підприємцям розповсюджувати «продукцію» у торговельній мережі Володимирецької райспоживспілки.
Правоохоронці вилучили всю рибопродукцію з обігу та направили на утилізацію. За допущені правопорушення завідуючу цехом притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 107 кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог), за яке передбачено до 370 гривень штрафу. Роботу цеху призупинено. Матеріали перевірки направлені у Володимирецький райвідділ міліції.
Проблема виготовлення неякісної продукції та її реалізація на Рівненщині є непоодинокою. Так працівники міліції постійно проводять заходи для виявлення подібних порушень як на виробництві, так і під час продажу продукції. Вже за два місяці цього року правоохоронцями складено 15 приписів, вилучено з обігу майже триста кілограм неякісної та небезпечної продукції, яка була відразу утилізована.
З початку року за матеріалами проведених перевірок підконтрольних об'єктів до адміністративної відповідальності за статтею 107 КУпАП притягнуто 23 посадові особи. Призупинено роботу трьох підконтрольних об’єктів.
Олена Дудко, СЗГ УМВС.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору