Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині зробили обшук готельного комплексу

Актуально 29-бер, 2012, 12:059 prov 1 081
Відповідно до погодженого прокурором Рівненського району та розгляду Рівненським районним судом подання, співробітники Рівненського РВ УМВС 27 березня провели санкціонований обшук у приміщенні готельного комплексу у селі Біла Криниця, за адресою фактичного місцезнаходження одного з товариств з обмеженою відповідальністю, повідомили Провінційці з прес-служби УМВС.
Такі дії працівників міліції були зумовлені порушеною за ознаками складу злочину, передбаченого частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України (Привласнення чи розтрата чужого майна, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах), кримінальною справою. Відповідні матеріали щодо неправомірних дій директора товариства з обмеженою відповідальністю щодо неправомірного відчуження майна надійшли з прокуратури Рівненської області. Засновниками ТзОВ, що у Рівненському районі, були двоє мешканців області та один громадянин США Ісаак Каліхман. Кожен із них володів третиною статутного капіталу. До вересня 2011 року директором підприємства був один із засновників — мешканець Рівненського району. Саме у період, коли він очолював фірму, у 2001 році, американська корпорація, засновником якої також є Ісаак, уклала із зазначеним підприємством кредитний договір для будівництва АЗС із готелем у селі Біла Криниця на суму 500 тисяч доларів. Позика надавалася під 10% річних і мала бути повернута до 10 серпня 2011 року. Натомість, в цей час відбулася зміна керівництва ТзОВ. Директором відповідно до протоколу зборів товариства (без попередніх учасників) було обрано іншу особу, однак на половину ставки, оскільки вона вже керувала іншою установою. Присутніми на зборах були не самі засновники, а їх представники. Останні стверджують, що приймали рішення про прийняття директора на повну ставку. Утім, це суперечить чинному законодавству.
Новопризначений директор, всупереч вимогам статуту, восени 2011 року підписав мирову угоду з американською корпорацією, засновником якої є Ісаак, що затверджена ухвалою Господарського суду Рівненської області від 28.10.11, відповідно до якої в рахунок погашення заборгованості за кредитним договором право власності на будівництво готелю перейшло до американської корпорації. Згідно із статутом ТзОВ питання відчуження майна товариства на суму понад 50% статутного капіталу належить виключно до компетенції зборів учасників товариства.
Після проведеної співробітниками СДСБЕЗ відповідної дослідчої перевірки, слідчим відділом Рівненського райвідділу внутрішніх справ було порушено кримінальну справу. В ході досудового слідства виникла необхідність у відшуканні та вилученні документів, які б допомогти встановити істину в справі. Зазначені документи могли знаходитись за адресою фактичного місцезнаходження товариства.
Інформація про нібито протиправну поведінку правоохоронців під час проведення слідчої дії набула розголосу серед громадськості, у зв’язку із заявою громадянина США Ісаака Каліхмана про посягання на його приватну власність при проведенні обшуку та зухвале ставлення з боку міліціонерів «Беркуту», які дозволили собі «скрутити» американця та відправити до конвойної автівки, де його тримали півтори години. При цьому випустили лише після «чийогось» дзвінка з МВС.
Однак, уся ця оприлюднена інформація не відповідає дійсності. 28 березня в УМВС України в Рівненській області відбулась прес-конференція, на якій начальник слідчого управління УМВС Анатолій Грицишин та начальник управління боротьби з економічною злочинністю УМВС Сергій Просяник роз’яснили ситуацію, що склалася у Білій Криниці. В підтвердження їх слів присутнім мас-медіа було продемонстровано оперативну відеозйомку проведеної слідчої дії. В кадрі було чітко видно, як пан Каліхман всіляко перешкоджав провадженню процесуальної діяльності, відверто ігноруючи вимоги слідчого, правоохоронців та законодавства. До того ж, чоловік вперто відмовлявся видати потрібні слідству документи, апелюючи фактами, які, на жаль, не знайшли свого підтвердження. Тож причиною того, що півтори години життя пан Ісаак, з його слів, «віддав міліцейському «бобіку», стала банальна зневага до Законів України, на території якої він викликався будувати власний бізнес.
— За цим фактом буде проводитись службова перевірка, — прокоментував начальник слідчого управління УМВС Анатолій Грицишин. — Попередньо, підстав вважати дії правоохоронців неправомірними, немає. В ході проведення санкціонованого обшуку, співробітники міліції виконували свій обов’язок, керувались виключно кримінально-процесуальним законодавством та дотримувались чинного законодавства.


Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору