Рівне:

Створення та просування сайтів

Прокуратура області перевіряла "Золоту підкову"

Рівненська область 29-бер, 2012, 12:169 prov 721
У результаті проведених органами прокуратури області перевірок за заявами громадян щодо порушення їх майнових прав при спорудженні житлового будинку по вул.Соборній, 283 (так званий житловий комплекс "Золота підкова"), встановлено наступне.
Службові особи управління капітального будівництва Рівненського міськвиконкому уклали в 2006-2009 роках договори із двома столичними інвесторами – ТОВ «Перша Українська Індустріально-інвестиційна компанія» та ЗАТ «Спільне українсько-болгарське підприємство «Богдан» про будівництво у м.Рівному трьохсекційного 7-9 поверхового житлового будинку, розрахованого на 185 квартир.
Відповідно до Закону України «Про фінансово-кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю» інвесторами залучалися кошти від фізичних та юридичних осіб шляхом створення фонду фінансування будівництва, управителем якого став акціонерний комерційний банк «Київ». Фінансування будівництва проводилося частково за рахунок коштів вказаних товариств та фонду фінансування будівництва.
З 2009 року будівництво призупинено через відсутність фінансування, чим порушено майнові права громадян, котрі залучили у спорудження квартир власні кошти.
У ході перевірок порушень в діях службових осіб УКБ Рівненського міськвиконкому при використанні коштів, спрямованих на будівництво вказаного будинку, не встановлено. В 2010 році прийнято рішення УМВС України в Рівненській області про відмову в порушенні кримінальної справи у зв’язку з відсутністю складу злочину, передбаченого ст.190 КК України. Прокуратурою перевірено законність прийнятого рішення, підстав для його скасування не вбачається.
Зважаючи на те, що ТОВ «Перша Українська Індустріально-інвестиційна компанія», ЗАТ «Спільне українсько-болгарське підприємство «Богдан» та управитель фонду фінансування житлового будинку – АКБ "Київ" знаходяться в місті Києві, прокуратурою області скеровано у прокуратуру столиці доручення провести перевірку законності діяльності цих юридичних осіб.
Крім того, на даний час облдержадміністрацією вживаються заходи щодо залучення нового інвестора до будівництва вказаного житлового будинку з метою його завершення.
Прес-служба прокуратури області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору