Рівне:

Створення та просування сайтів

Злочинець позбавив життя багатодітну матір

Хмельницька область 30-бер, 2012, 12:079 prov 1 120
Хмельницькі правоохоронці за півдоби встановили особу підозрюваного у вчиненні тяжкого злочину та затримали його.
Зранку, до пожежної частини одного із приватних секторів міста Хмельницького, зателефонували місцеві мешканці, які повідомили, що у сусідів палає будинок. Пожежники швидко загасили вогонь, але під час детального огляду згарища вогнеборці виявили обгорілий труп жінки із явними ознаками насильницької смерті. Тож за роботу взялися правоохоронці, які невдовзі й з’ясували всі деталі злочину.
В першу чергу працівники міліції встановили особу потерпілої. Нею виявилася 31-річна жителька одного із сіл Хмельницького району, яка близько двох тижнів тому винайняла це житло. Перебратися до обласного центру жінку змусили життєві обставини, адже на руках у матері-одиначки було троє неповнолітніх дітей. Старшій з них - 13 років і дівчинка важко хвора. У селищі жінка влаштувалася продавцем посуду, щоб хоч якось вижити.
На розкриття жорстокого вбивства було спрямовано практично увесь особовий склад Хмельницького міського відділу міліції, а також працівників Управління карного розшуку області. Роботу правоохоронців значно ускладнювало те, що будинок, у якому сталося вбивство, сильно вигорів, а коло осіб, з якими спілкувалася потерпіла, було чималим. Але, не зважаючи на це, вже ввечері працівниками міліції було встановлено особу чоловіка підозрюваного у вчиненні злочину. Зловмисником виявився 31-річний приятель потерпілої, раніше уже двічі судимий за крадіжки.
Як пояснив затриманий, причиною такого вчинку стала банальна сварка, яка виникла між ними під час розпивання спиртних напоїв. Чоловік схопив зі столу кухонного ножа й перерізав жінці горло та щоб бути повністю упевненим, що вона померла – вирішив додушити. Обрав для цього шнур від зарядного пристрою до телефону. Потім, щоб приховати сліди злочину, він облив залишками горілки штори та підпалив їх, а сам зібрав речові докази: ніж, закривавлений рушник, склянки та пляшку — і пішов геть. По дорозі викинув всі речі у озеро та на таксі повернувся у рідне село.
Хоч підозрюваний і стверджує, що вчинив убивство на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, але слідство також розглядає версію - корисливий мотив. Потерпіла 5 місяців тому народила двійко хлопчиків-близнят і нещодавно отримала грошову допомогу від держави, в розмірі 22 тисяч гривень, на які планувала придбати власне житло та забрати туди немовлят. До того часу вони перебували в будинку маляти.
Наразі слідство у справі триває. Стосовно підозрюваного порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 115 «Умисне вбивство» Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років.
За повідомленням СЗГ УМВС України в Хмельницькій області.




Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору