Рівне:

Створення та просування сайтів

За вчинене шахрайство - три з половиною роки неволі

Тернопільська область 31-бер, 2012, 12:509 prov 1 229
Аби не повертати 21 тисячу доларів, боржник змінив телефони, місце проживання і навіть прізвище. Та це не допомогло йому уникнути справедливого вироку Феміди.
Нещодавно апеляційний суд Тернопільської області залишив без змін вирок мешканцю обласного центру, якого Тернопільський міськрайонний суд засудив до трьох з половиною років позбавлення волі – за вчинення шахрайства у великих розмірах.
Ще у 2007 році, тепер уже засуджений тернополянин, пообіцяв одному приватному підприємцю привезти з-за кордону вантажний автомобіль. Домовленість, як годиться, оформили розпискою. Свої послуги тернополянин оцінив у 21 тисячу доларів. Підприємець погодився – на покупку позичив велику суму грошей у родичів та знайомих.
Але минав час, не було ні вантажівки, ні грошей. Коли ж тернополянин почав уникати зустрічей, телефонних розмов з підприємцем, останній зрозумів, що його обдурили. Ще більше впевнився у шахрайстві, коли обіцяльник … зник. За допомогою довелося звертатися до працівників Тернопільського міськвідділу міліції.
Міліціонери доклали чимало зусиль, аби розшукати шахрая, адже той вже встиг змінити прізвище, адресу проживання, телефони. І усе це заради того, аби не повертати 21 тисячу доларів.
У судовій залі винуватець виправдовувався, нібито придбав автомобіль у Німеччині і зараз він стоїть у гаражі одного поляка. Проблема у тому, що забракло грошей на митне оформлення. При цьому відмовився називати прізвище поляка, адресу, за якою знаходиться вантажівка. Зрозуміло, що таке пояснення суд сприйняв критично.
Мешканця Тернополя визнано винним у вчиненні шахрайства у великих розмірах, засуджено до трьох років позбавлення волі. Потерпілий має намір заявити до засудженого цивільний позов про відшкодування заподіяної шкоди на 21 тисячу доларів.
За матеріалами Сектору зв’язків з громадськістю УМВС
України в Тернопільській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору