Рівне:

Створення та просування сайтів

У Львові засудили бандитів, які два роки грабували багатіїв

Львівська область 05-кві, 2012, 10:079 prov 761
Львівські міліціянти завершили розслідування у справі банди, яка впродовж двох років грабувала заможних людей. Злочинці вдиралися посеред ночі у приватні помешкання і, жорстоко катуючи господарів, відбирали в них гроші та золото. В угрупування входило 10 молодиків зі спортивним та кримінальним минулим. За два роки грабіжники збагатилися на 2 мільйони гривень.
Маски на обличчях, панчохи на ногах, рукавиці на руках - саме в такому вигляді вночі бандити нападали на чужі оселі. Одна з постраждалих розповідає - до її хати злочинці влізли через вікно близько 2-ї ночі. Одразу ж почали бити кастетом. Далі - справжні тортури.
Постраждала:
- Почали чоловіка кип'ятком обливати. Кип'ятили чайник в ванній і обливали кип'ятком його. "Признавайся, тіпа, де гроші лежать, бо ми тебе приб’єм". Час від часу мені наносили кастетом по голові, по тілі такі жорсткі удари. І після того як віддали гроші, вони прийшли десь в другій ночі то до 5-ї ранку нас так катували жорстоко.
Інша постраждала розповідає - злочинці катували всю родину, навіть дітей та людей похилого віку.
Постраждала:
- Чоловікові поставили на пальці крісло. І той повний сів на то крісло. Він казав відпустіть, добивали його. Один час від часу забігав в кімнату бив мене кулаком в лице. Я кажу "що ви хочете?" - "Деньги, золото, деньги, золото"
Особливо злочинці полюбляли застосовувати праску. На одній із жертв нелюди залишили... 24 опіки. Крім того, виривали нігті та всіляко били. За два роки в такий спосіб банда пограбувала 20 осель. Організація у злочинців була на найвищому рівні. Слідів не залишали, діяли продумано та обережно.
Василь Телиця, керівник управління ГУ МВС України у Львівській області:
- При розмовах використовували російський і грузинський акцент. Для того щоб десь звести роботу і орієнтування працівників міліції в інший шлях. Також не використовували засоби мобільного зв'язку, залишали їх вдома. А для того щоб контролювати ситуацію з тими що стояли на шухері на дворі використовували рацію.
Затримували розбійників водночас у різних місцях. Усі без вийнятку злочинці чинили опір.
Співробітник спецпідрозділу "Сокіл":
- На наші команди вони реагували агресивно. Погрожували фізичною розправою. Тобто добровільно не давали щоб ми наділи кайданки. Були змушені проти даних осіб, бо вони вчинили тяжкі злочини і шли на крайні міри, застосувати прийоми рукопашного бою щоб подолати їхню протидію.
Слідство тривало півроку. Міліціянти довели 10 епізодів і передали справу до суду. Нелюдам загрожує до 15 років позбавлення волі.

Водійка «Тойоти»:

-Я сначала повернула голову и её не увидела, потом доля секунды - и удар. Скорость была очень большая - если машина сумела меня протянуть в эту сторону - хотя я не собиралась сюда поворачивать.

Клавдія Ігнатьєва, свідок:

-Они одинаково гнали - перевернутый джип? Да. И тот автомобиль вот который стоит - гнал на скорости.

Кермувальника «Лексуса» ушпиталили. За фактом ДТП порушили кримінальну справу. Триває слідство.

Олександр Дем'янчук. Микола Шинкар. Артур Терещенко. Ірина Курило.
Вікторія Балицька, Михайло Заярнюк, НТН.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору