Рівне:

Створення та просування сайтів

Автомобіль-літак у США отримав дозвіл на польоти і їзду

Цікаво 10-кві, 2012, 18:459 prov 1 059
Прототип першого офіційно зареєстрованого крилатого автомобіля в історії виставлено на загальний огляд на автошоу в Нью-Йорку.
Дітище розробників з приватної американської компанії Terrafugia, що отримало назву Transition ("перехід"), отримало схвалення Федерального управління авіації США в 2010 році (правда, поки тільки для експериментальних польотів).
Автомобіль-літак у США отримав дозвіл на польоти і їзду

Ще через 12 місяців ліцензію на рух дорогами надало Національне управління безпеки дорожнього руху.
Таким чином, Transition стане першим ліцензійним гібридом автомобіля і повітряного судна. Очікується, що новинка може надійти в серійне виробництво вже найближчим часом і буде коштувати 279 тис. доларів.
Автомобіль Transition розрахований на двох осіб, у нього чотири колеса, а з боків розташовані складні крила. "Автоплан" зможе літати на висоті 500 метрів, а запасу пального буде достатньо для 1000-кілометрового польоту.
Втім, творці визнають, що за підсумками пробних польотів підтвердилася необхідність у вдосконаленні дизайну і функціональності машини.
Багато показників і дані, отримані під час проведеного в канадському аеропорту "Платтсбург" тестового запуску, ще не проаналізовані, так що остаточна версія може виглядати дещо інакше.
"Нам було цікаво працювати над системою зльоту, - сказав доктор Семюел Швегарт, один з інженерів, що працюють над проектом. - Справа в тому, що, на відміну від звичайного літака, при зльоті Transition не можна допускати" відхилення "на задні колеса: на трасі автомобіль має бути стійкий".
Були й інші проблеми. По-перше, виявилося, що для зльоту Transition потрібно набирати більш високу швидкість, ніж передбачалося раніше. По-друге, розробникам довелося вирішувати проблему жорсткої посадки.
ukranews.com
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору