Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненські міліціонери «приборкали» роздратованих вболівальників на відмінно

Рівненська область 23-кві, 2012, 09:349 prov 1 085
20 квітня, у Рівному біля стадіону «Авангард» зібрався натовп з понад трьох сотень роздратованих вболівальників, який заблокував рух вулицею Соборною обласного центру. Деякі учасники акції почали закидати прилеглі торгівельні заклади, будівлі та стадіон камінням, пляшками із легкозаймистою речовиною. Одночасно було перекинуто та пошкоджено два легкові автомобілі».

Використовуючи таку «легенду» відбулися командно-штабні та тактико-спеціальні навчання співробітників міліції Рівненщини щодо припинення групових порушень громадського порядку, ліквідації масових заворушень за оперативним планом «Хвиля» в рамках підготовки до «Євро-2012».
Понад дві з половиною сотні правоохоронців на чолі з начальником УМВС Василем Лазутком зібралися на території Рівненського вищого професійного училища Департаменту державної служби охорони при МВС України. Головною метою проведення заходу стала перевірка готовності особового складу міліції Рівненщини до забезпечення охорони громадського порядку під час проведення Чемпіонату Європи з футболу на території нашої області.
Такі навчання у правоохоронних органах проводяться систематично. Однак, в очікуванні найважливішої в Україні футбольної події світового рівня, вони набули особливого значення. Групові порушення громадського порядку і масові заворушення є найнебезпечнішими правопорушеннями, що дестабілізують обстановку в районах проживання населення, порушують нормальну життєдіяльність громадян, роботу підприємств, організацій, установ та транспорту і можуть призвести до тяжких наслідків. Саме тому керівництво Управління МВС України в Рівненській області завжди звертає особливу увагу на готовність своїх підлеглих діяти у подібних ситуаціях.
Крім того, переконатися у готовності співробітників ОВС Рівненщини до охорони громадського порядку під час чемпіонату завітали начальник відділу професійної підготовки Управління кадрового забезпечення МВС України полковник міліції Анатолій Васільєв, перший заступник начальника Західного територіального управління внутрішніх військ МВС України полковник Ігор Ольховий, заступник міського голови Рівного Олексій Хмилецький, начальник оперативно-координаційного центру територіального управління МНС України в Рівненській області підполковник служби цивільного захисту Богдан Данилюк, начальник відділу УСБ України в Рівненській області полковник Андрій Олійник, перший заступник прокурора міста Рівне юрист першого класу Андрій Максимчук.
У відтворенні «легенди» взяли участь спецпідрозділи «Беркут» та «Сокіл», внутрішні війська та співробітники міськрайвідділів внутрішніх справ області. Практиці передувала теорія, у частині якої присутні заслуховували звіти членів Оперативного штабу про здійснені заходи щодо попередження та припинення групових правопорушень громадського порядку.
Стрілянина, димові шашки, пожежі — усе тут було справжнім. Запрошені на показові навчання гості, як і очільник правоохоронців, лишилися задоволеними. — Наші спецпідрозділи працюють на «відмінно», показуючи гідні результати, — зазначив Василь Лазутко. — У мене немає жодного сумніву у тому, що у червні під час проведення чемпіонату до нас і з боку Міністерства не буде жодних зауважень.
Олена ДУДКО, СЗГ УМВС
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору