Рівне:

Створення та просування сайтів

МІНОБОРОНИ ВИРІШИЛО ЛІКВІДУВАТИ РІВНЕНСЬКИЙ БУДИНОК ОФІЦЕРІВ

Актуально 11-лип, 2012, 01:009 prov 1 216
«В зв’язку з ліквідацією будинку офіцерів всі ми будемо позбавлені всього, що з такою важкою працею та наполегливістю було зібрано та відновлено, а з переносом музею в інше місце не буде вільного доступу всім охочим до історичних подій та нашої історії», – з такими словами до Президента, прем’єр-міністра, голови Верховної ради, голови Рівненської облдержадміністрації звернулися командир військової частини А0796, генерал-майор С. Попко та заступник командира військової частини А0796 з виховної та соціально психологічної роботи полковник В.Яцентюк.
Звернутися до найвищого керівництва держави керівництво військової частини 13 армійського корпусу було змушено з тієї причини, що окремою директивою Міністерства оборони України було прийнято необґрунтоване рішення щодо розформування, а точніше ліквідації 24 гарнізонного будинку офіцерів м. Рівне та музею Бойової Слави 13 армійського корпусу. Строк виконання – до кінця 2012 року.
«Це призведе до тотальної втрати матеріальної бази у сфері культури Рівненського гарнізону», - заявляють 8 громадських організацій, серед яких Рівненська обласна організація Спілки офіцерів України та обласна організація інвалідів війни та Збройних Сил.
«24 гарнізонний будинок офіцерів є єдиним військовим культурно–освітнім закладом у Рівненській і Волинській областях, і постійно надає культурно – просвітницькі послуги, сприяє виконанню завдань оборонної політики держави, розвитку художньої творчості, проводить заходи патріотичного спрямування не лише з військовослужбовцями та працівниками Збройних Сил України, а також ветеранами Великої Вітчизняної війни, військової служби, студентами, учнями навчальних закладів міста, з цивільною молоддю за участю курсової мережі, бібліотеки, музею Бойової Слави 13 армійського корпусу», - йдеться у зверненні.
- Наполегливо просимо Вас припинити виконання даного рішення щодо ліквідації військового закладу культури, а саме - 24 гарнізонного будинку офіцерів та музею Бойової Слави 13 армійського корпусу, - резюмується у листі до керівників держави.
За словами голови Рівненської обласної організації УНП Світлани Ніколіної, такі недолугі рішення Міністерства оборони призведуть лише до того, що ветерани та солдати строкової служби будуть позбавлені можливості відвідувати музей, бібліотеку, а також проводити загальногарнізонні заходи військово–патріотичного і духовного спрямування з військовослужбовцями всіх категорій гарнізону. Зокрема, зійде нанівець багаторічна співпраця обласного товариства «Просвіта» з військовослужбовцями, яка дозволяла активно сприяти національно-патріотичному вихованню солдатського та офіцерського складу.
- А після ліквідації комплексу будівель будинку офіцерів на його базі збудують черговий торгівельний центр або нічний клуб, - наголосила політик.
Нагадаємо, наразі на базі будинку офіцерів працює бібліотека (фонд 15255 примірників), музей Бойової Слави 13АК, гурток крою та шиття, гурток музики фортепіано, гурток музики гітари, гурток англійської мови, гурток німецької мови, гурток спортивного скелелазіння, гурток творчого розвитку дитини «Зіронька», гурток сучасного танцю та гурток «Християнської етики».

Прес-служба Рівненської обласної організації
Української Народної Партії
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору