Рівне:

Створення та просування сайтів

Боротьба з незаконними валютними операціями

Рівненська область 20-лип, 2012, 00:109 prov 1 199
З початку року співробітники сектору боротьби з економічними злочинами Рівненського міськвідділу задокументували 41 факти порушення правил здійснення валютних операцій. Міліціонери постійно проводять профілактичні заходи з метою встановлення осіб, які здійснюють незаконну скупку, продаж та обмін валютних цінностей. Особлива увага приділяється прилеглим територіям до супермаркетів та місцям масового скупчення людей.
Нещодавно міліціонери встановили факт незаконної валютної оборудки 39-річним рівнянином Андрієм. Чоловік мав намір обміняти іноземну валюту «з рук», за що й був притягнутий до адміністративної відповідальності за статтею 162 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Тепер чоловік може бути оштрафований судом на суму до 748 гривень. Крім того, Феміда вирішуватиме чи конфісковувати валютні цінності, що були вилучені під час оборудки.
Загалом у 2012 році співробітники Рівненського міськвідділу вилучили валютні цінності, які стали предметом правопорушення, на загальну суму, майже сімдесят тисяч гривень.
Варто зазначити, що при здійсненні нелегальних валютних операцій, до адміністративної відповідальності притягується, як сам «міняйло», так і його клієнт. Крім цього, існує реальна можливість бути ошуканим під час проведення нелегальних грошових оборудок.
На цьому наголошує і начальник УМВС України в Рівненській області Василь Лазутко, який закликає громадян здійснювати обмін валют лише у банківських установах, оскільки це дозволить попередити шахрайські дії з боку осіб, які здійснюють незаконні валютні операції.

СЗГ УМВС
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору