Рівне:

Створення та просування сайтів

На Волині оперативниками викрито земельні махінації посадовця міської ради

Волинська область 10-сер, 2012, 09:219 prov 973
Працівниками Управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України у Волинській області викрито начальника відділу земельних ресурсів однієї з міських рад, який всупереч інтересам служби, розробив та реалізував схему одержання в оренду «жирного» шматку землі майже задарма.
Встановлено, що у 2006 році міською радою прийнято програму благоустрою паркової зони міста, а у 2007 році затверджено проект щодо будівництва на цій території торгового комплексу.
В подальшому між міською радою і представником Торгового комплексу підписано договір оренди земельної ділянки площею майже 1,5 га.
На перший погляд усе нібито чесно та на благо громадськості. Однак, під час нарахування орендної плати начальником земельного відділу міської ради значно занижено нормативно-грошову оцінку земельної ділянки, що в подальшому вплинуло на розмір плати за користування нею.
До того ж не дивно, що уповноваженою особою Торгового комплесу виявився депутат цієї ж ради.
При більш детальному вивченні цього питання оперативники встановили, що внаслідок допущених порушень при укладені договору оренди, міським бюджетом недоотримані більш ніж 111 тисяч гривень.
Однак це ще капля в морі порівняно з тією сумою, що не доодержав би бюджет, якби УБОЗівці не виявили б цю злочинну схему, оскільки договір оренди земельної ділянки підписано на довгі… 49 років.
Стосовно чиновника прокуратурою Волинської області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 «Зловживання владою або службовим становищем» Кримінального Кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Про це Провінційці повідомили з Прес-служби ГУБОЗ МВС України.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору