Рівне:

Створення та просування сайтів

"Рекорди" крадіїв зірвали тернопільські оперативники

Тернопільська область 12-сер, 2012, 11:399 prov 872
За місяць злодійської діяльності зграя крадіїв вчинила шістнадцять злочинів. «Рекорди» липкоруких зірвали оперативники Чортківського райвідділу внутрішніх справ УМВС України в Тернопільській області.
Як розповів заступник начальника обласного управління внутрішніх справ Валерій Загородній, розмахів злодійської діяльності злочинний дует набрав неабияких. Відчувши смак легких грошей, лиходії чи не щоночі виходили на промисел. Спочатку криміналили переважно на території районного центру, а далі географію злочинних діянь розширили далеко за його межі.
Найчастіше злодії «полювали» на бетонозмішувачі. Чому? Бо на такий ходовий товар завжди знаходилися покупці, тим більше, що зловмисники збували крадене за третину реальної вартості. Крадії, так би мовити, організували сітковий маркетинг з реалізації чужих змішувачів. Пропозиції від бажаючих купити поступали щоразу, тож попит треба було задовольняти.
За попередніми даними, вдень злодійський дует никав містом та навколишніми селами у пошуках новобудов, адже саме там найчастіше можна було знайти потрібний «товар», а вночі чинилися крадіжки. Наразі правоохоронці підозрюють, що спільником крадіїв був місцевий таксист, який часто надавав послуги не тільки з перевезення самих зловмисників, а й з допомогою причепа транспортував крадені бетонозмішувачі. Є інформація, що 29-річний чортківчанин допомагав збувати крадене.
Бетонозмішувачі – річ дорога, тому зловмисникам щоразу ставало важче розшукувати потрібний «злодійський трофей». Наступним об’єктом збагачення стали пухо-перові вироби. Де їх шукали? Переважно у сільських помешканнях господарі яких чи то кудись переїхали, чи тривалий час були відсутні. Дерли злодії чужі подушки та перини, аж пір’я летіло. Як зізнаються, від реалізації такого товару теж непогано заробляли.
Чи не найбільших втрат серед потерпілих зазнав чортківський підприємець. Чоловік колись прийняв до себе на роботу одного з підозрюваних, тож зловмисник добре знав, що складські приміщення, котрі належать бізнесменові, ніхто не охороняє. Отож, одного вечора, зірвавши навісні замки на дверях складу, крадії проникли всередину. Майна було багато і різного. Переважно – комплектуючі до автомобілів. Вдвох винести двигуни, коробки передач, акумулятори зловмисники не подужали, тож зайшли до найближчого бару і покликали до спілки чотирьох молодих людей, пообіцявши добрий заробіток. Згодом міліціонери встановлять: серед тих, хто пристав на пропозицію зловмисників, було двоє неповнолітніх. Нічні візитери завдали збитків підприємцеві на п’ятдесят тисяч гривень, а збули крадене лише за дві тисячі.
Та скільки ниточці не витися, кінець таки настане. Фініш злодійській діяльності серійних крадіїв наблизили міліціонери. Сьогодні усі учасники затримані та дають свідчення. Зловмисникам висунуті обвинувачення за частиною третьою статті 185 Кримінального кодексу України. Та на лаву підсудних двоє найактивніших злодіїв найімовірніше сядуть з багатшти послужним кримінальним списком, адже за втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність теж передбачене покарання.
Про це Провінційці повідомили із сектору зв’язків із громадськістю УМВС України
в Тернопільській області

Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору