Рівне:

Створення та просування сайтів

У Житомирі засуджено двох братів, які налагодили незаконний збут спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації

Житомирська область 12-сер, 2012, 11:529 prov 900
Корольовським районним судом м.Житомира завершено розгляд кримінальної справи, порушеної і розслідуваної Службою безпеки України, стосовно двох мешканців обласного центру, які налагодили канал незаконного придбання і збуту спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, заборонених до продажу та використання.
Співробітники СБУ встановили, що 23-річний житомирянин – ніде непрацюючий випускник вищого технічного навчального закладу міста замовляв на азіатських та північноамериканських Інтернет-сайтах спецзасоби, які отримував у міжнародних поштових відправленнях. Надалі ділок розміщував на одному із всеукраїнських сайтів електронного аукціону об’яви про продаж пристроїв для прихованого прослуховування і негласної відеозйомки, замасковані під різні канцелярські та побутові предмети (настільні електронні годинники, кулькові ручки, пульти дистанційного керування для автосигналізації, ґудзики тощо). Безпосередню роботу з клієнтами (отримання грошей за товар та передачу шпигунських пристроїв) вів спільник ділка – його 19-річний брат.
Співробітники СБУ вилучили у торговців два десятки спецзасобів, призначених для подальшої реалізації, та інструкції з експлуатації до них.
Згідно з висновком Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБ України, вилучені СТЗ за своїми тактичними характеристиками і конструктивним виконанням є спеціальними технічними засобами негласного отримання інформації, що мають функції прихованого аудіо- та відеозапису, і торгівля якими підлягає обов’язковому ліцензуванню.
Вироком суду правопорушників визнано винними у скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.359 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 1 700 і 850 гривень відповідно.
Прес-центр СБ України
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору