Рівне:

Створення та просування сайтів

У Львівській області за вимагання грошей засуджено працівника ДПА та посередника

Львівська область 20-сер, 2012, 10:139 prov 1 187
Набув чинності вирок Галицького районного суду м.Львова у кримінальній справі, порушеній органами прокуратури за матеріалами СБУ стосовно колишнього керівника підрозділу Державної податкової інспекції одного з районів Львівщини та його посередника.
Посадовець вимагав гроші від приватного підприємця за непорушення стосовно нього кримінальної справи та подальше сприяння у здійсненні процедури банкрутства його фірми.
У вересні 2011 року співробітники СБ України затримали «на гарячому» посадовця під час одержання ним хабара у розмірі 384 тис. гривень від посередника – арбітражного керуючого. До моменту затримання державний службовець вже отримав 40 тис. гривень
Розглянувши зібрані слідством матеріали, суд визнав вже колишнього податківця винним у вчиненні злочинів, передбачених ч.4 ст.27, ч.2 ст.369 (підбурювання до дачі хабара) та ч.3 ст.369-2 (одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди) Кримінального кодексу України і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 4 роки із встановленням іспитового строку 1 рік. Його спільника засуджено до 3 років позбавлення волі з іспитовим строку 1 рік. Вперше на Львівщині, після прийняття нового антикорупційного законодавства, суд виніс вирок у кримінальній справі за ст.369-2 (зловживання впливом).
Про це Провінційці повідомили з Прес-центру СБ України.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору