Рівне:

Створення та просування сайтів

Військові до зими готові

Рівненська область 06-вер, 2012, 09:419 prov 1 171
Станом на 5 вересня повністю підготовлено до зими понад 90 відсотків із 874 військових будівель, які перебувають на балансі квартирно-експлуатаційного відділу міста Рівне.
– Повністю готові до роботи усі 13 діючих котелень у трьох гарнізонах, одна з яких газова, одна працює на мазуті, а решта на твердому паливі – вугіллі, – розповів начальник квартирно-експлуатаційного відділу міста Рівне підполковник Олег Падитель. – Ми вже заготовили 1000 тонн мазуту, 2400 тонн вугілля та 600 метрів кубічних дров, що дозволить навіть за найскрутніших умов автономно забезпечувати теплом оселі військовослужбовців понад три місяці. До того ж, КЕВ відповідає за стабільне функціонування близько 15 кілометрів тепломереж, до 20 кілометрів водопровідних мереж, 13 кілометрів каналізаційних мереж та понад 200 кілометрів ліній електропередач.
Військові до зими готові

За словами посадовця, для такого великого господарства зимовий період є неабияким іспитом. Відтак, обсяги виконаних робіт значні. На усі роботи було затрачено понад 550 тисяч гривень, що дозволило швидко та якісно їх провести. В усіх будівлях, якими опікується КЕВ м.Рівне, вже працюють лічильники холодного водопостачання. Проведено ремонт у восьми котеленях, на найбільш проблемних будинках замінено покрівлі. Заздалегідь було оновлено аварійні ділянки теплових мереж та проведено комплекс підготовчих робіт.
– На сьогодні важливим є не тільки підготовка котелень, а й підготовка теплових камер та внутрішніх мереж теплопостачання. Нами перевірено та випробувано котли, у внутрішніх і зовнішніх інженерних мережах, де необхідно, проведено заміну елементів і випробувано їх на готовність до опалювального сезону. За підсумками виконання усіх цих робіт оформлено відповідні акти, – підкреслив підполковник Олег Падитель.
Узимку навантаження збільшується і на мережі електропостачання. Тому й у цій сфері військові комунальники виконали роботи: відремонтували трансформаторні підстанції, зовнішні повітряні лінії електропостачання з підпорами, кабельні лінії, електрощитові. Провели ізоляцію мереж холодного водопостачання.
У літній період було переглянуто заборгованості за газо-, водо- та електропостачання. Як зазначив Олег Борисович, за підсумками першого півріччя 2012 року Рівненська чи не єдина область в Україні, де військові містечка не мають заборгованості за комунальні послуги.
- Це досягається тісною співпрацею з командуванням частин, їх розумінням важливості меж доведених лімітів та особистій заощадливості усіх військовослужбовців.
Варто додати, що у Рівненському, Дубенському та Сарненському гарнізонах триває навчання військовослужбовців строкової та контрактної служби, які відібрані на виконання робіт у опалювальний сезон. У кожному місті сформовано оперативні групи та ремонтні бригади. А коли температура повітря понизиться, КЕВ м. Рівного передбачає цілодобове чергування аварійно-відновлювальних бригад.
Таким чином, до опалювального сезону Рівненський, Дубенський і Сарненський гарнізони готові майже повністю.
Олександр ГАЙН, Рівне
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору