Рівне:

Створення та просування сайтів

Громадські організації Рівного вимагають громадські слухання

Рівненська область 19-вер, 2012, 10:519 prov 1 001
18 вересня 2012 року відбулась прес-конференція представників громадських організацій Рівного за участю голови Постійної комісії з питань захисту прав людини Рівнеради Олександра Лащука. Громадські організації виступили з ініціативою проведення громадських слухань з приводу необхідності передачі приміщення Жіночої консультації поліклініки № 2 Рівненської міської ради для користування територіальному управлінню Державної судової адміністрації області.
Громадські організації стурбовані планами міської влади Рівного передати будівлю жіночої консультації по вул. Драгоманова, 9, - судовій адміністрації Рівненської області. Активісти і громадські діячі вказували, що запропоновані схеми передачі комунальних приміщень в закритому режимі місцевими посадовцями є неприпустимими і єдиним виходом бачать - проведення громадських слухань.
«Важко сказати, що чекає на цей важливий заклад охорони здоров’я. Проте вже зараз потрібно вивести таємні домовленостіпосадовців на відкрите обговорення рівнян. Міський голова балотується до Верховної ради і незрозуміло, хто буде нести відповідальність за жіночу консультацію в подальшому. Насправді патології серед вагітних жінок становить майже 8о відсотків. Про це говорять практикуючі лікарі, хоча офіційна статистика про такі проблеми замовчує. У рівнянок приймають щороку майже 2 700 пологів, і якщо і роботи оптимізацію, то не за рахунок жінок. Якщо хтось і вирішив віддати приміщення, то потрібно забезпечити лікарів і пацієнтів гідними умовами. Про ці все варто запитати чиновників на громадських слуханнях, а рівняни внесуть свої корективи»,- зокрема зазначив Олександр Лащук.
Ініціаторами прес-конференції виступили Громадське об’єднання по боротьбі з організованою злочинністю та корупцією по Рівненській області, Рівненського обласного відділення Всеукраїнського об’єднання ветеранів, Вільне козацтво ім. Северина Наливайка м.Рівне, Рівненське обласне громадське об’єднання «ГРАД».
Депутат Рівнеради Олександр Лащук вже підготував проекти рішень про проведення громадських слухань і про звіт начальника управління охорони здоров’я Рівненського міськвиконкому про стан приміщень та розвиток матеріально-технічної бази закладів охорони здоров’я міста, і розраховує на підтримку депутатів Рівнеради.

Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору