Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині міліціонери затримали трьох копачів, які незаконно видобували бурштин

Рівненська область 21-вер, 2012, 15:179 prov 1 234
Видобувати бурштин небезпечно, як задля особистої безпеки так і, з огляду відповідальності перед Законом. Про це знають всі без винятку, а особливо жителі північних районів Рівненщини, де є поклади «сонячного» каміння. Та ані небезпека, ані покарання за злочинні дії не спиняють деяких відчайдухів.
Про це свідчить нещодавно виявлений факт незаконного видобутку бурштину у Дубровицькому районі, який здійснювали троє чоловіків за допомогою мотопомпи кустарного виробництва, обладнаної двигуном внутрішнього згорання. У «мисливців» за «сонячним» камінням правоохоронцями вилучено злочинне знаряддя та добутий бурштин.
Осіб, які здійснювали незаконний видобуток бурштину–сирцю наряд СОГ затримав та доставив до Дубровицького районного відділу міліції для зсування всіх обставин. Ними виявились місцеві жителі, 39–річний Ігор та 26–річний його тезка і 27-річний Владислав.
- Стосовно даних осіб порушено кримінальну справу за ч.2 ст.240 (Порушення встановлених правил використання надр) Кримінального кодексу України. Санкція даної статті передбачає до трьох років позбавлення волі, – розповідає начальник Дубровицького РВ УМВС України в Рівненській області підполковник міліції Павло Шкодич.
Самі копачі бурштину свої протиправні дії визнають та пояснюють, що до злочину їх підштовхнуло тяжке матеріальне становище, адже чоловіки не мають роботи. Тому й наважились видобувати бурштин, аби потім за нього отримати гроші.
СЗГ УМВС України в Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору