Рівне:

Створення та просування сайтів

«Міліцейський факультатив» запрацював у загальноосвітній школі у Сарнах

Головна / Рівненська область 01-жов, 2012, 12:349 prov 2 066
Відтепер у Сарненській загальноосвітній школі №4 міліцейська форма стане не в дивину. Місцеві дев’ятикласники обрали юриспруденцію профільним предметом свого навчання. А начальник УМВС України в Рівненській області Василь Лазутко, підтримуючи юнацьке завзяття, урочисто вручив вихованцям закладу справжню міліцейську форму.
У будинку культури Сарненської райдержадміністрації людно. Хоча урочисту присягу на вірність обов’язку, як справжні міліціонери, приймають лише юнаки та дівчата дев’ятого класу школи №4, проте на урочистості прийшли подивитись і інші школярі – учні трьох навчальних закладів міста.
«Міліцейський факультатив» запрацював у загальноосвітній школі у Сарнах

Людмила Іванівна Макриця, начальник відділу освіти Сарненської районної державної адміністрації, радіє поряд із дітьми.
— Коли ми формували юридичний клас, то планували, що це буде лише на нашому освітянському рівні, — пригадує чиновниця. — Однак, при цьому, постійно бажали мати товариську співпрацю із правоохоронними органами, адже сьогодні дітям важливо не лише розповідати, але й показувати. Опісля сьогоднішніх заходів діти зрозуміли, що правоохоронець — не той, хто, застосовуючи закон, може застосувати й силу, а це людина, яка розвинута різносторонньо.
Подібний висновок присутні змогли зробити після концерту, подарованого міліціонерами. Короткий екскурс в історію української міліції, гра на скрипці, сопілці, гітарі, веселе та професійне виконання пісень — люди не звикли бачити стражів порядку у подібних амплуа. Після захоплюючого дійства — не менш цікава демонстрація зброї, техніки, автомобілів… Навички бойових мистецтв та проведення затримань злочинців майстерно виконували співробітники спецпідрозділів міліції «Сокіл» та «Беркут». Працівники кінологічної служби ознайомили охочих з підготовкою службових собак, а державтоінспектори дали можливість спробувати себе за кермом службових транспортних засобів. Технічні новинки показували школярам і працівники Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС.
— Я сама усе це бачила вперше, — розповідає Людмила Макриця, начальник відділу освіти Сарненської райдержадміністрації. — Враження, які поселилися у серцях та душах наших дітей, залишаться надовго. Я сьогодні вперше, як мала дитина, була захоплена справжньою роботою правоохоронних органів.
— Під час прийому громадян до мене підійшла очільниця районного відділу освіти із пропозицією започаткувати юридичний нахил в одній зі шкіл райцентру, — зазначає начальник УМВС України в Рівненській області Василь Лазутко. — Ми пропозицію підтримали, приїхали, вручили форму, урочисто привітали концертом, продемонстрували школярам техніку, яка є на оснащенні органів внутрішніх справ. Приготували навіть міліцейську кашу, щоб діти пам’ятали, що міліціонер не лише карає, а буває і другом.
Тетяна Василенко, директор Сарненської загальноосвітньої школи №4, висловлює власну точку зору:
— Учні дев’ятого класу — діти групи ризику. Хтозна, як складеться їх подальша доля, як буде організовано їх відпочинок. Але ми тут створюємо умови для того, щоб свою енергію, своє завзяття діти вклали в корисну справу. І головне, щоб вони ближче познайомилися з роботою та оцінили працю тих, хто ціною свого життя береже наш мир і спокій.
У планах очільниці закладу — спільні із працівниками прокуратури, представниками апарату суду і міліціонерами уроки. До виховання правової культури та правової свідомості у дітей залучатимуть усіх тих, хто причетний до правоохоронної діяльності.
А усіх тих, хто причетний до освітянської діяльності, начальник УМВС Василь Лазутко, користуючись нагодою, привітав із наступаючим святом.
— Хочеться, щоб час від часу вчителі входили і в становище своїх вихованців. Сьогодні потрібно звертати особливу увагу на дітей, адже від того, як ми їх виховаємо, залежатиме те, яким буде наступне покоління нашої держави, — підсумував головний міліціонер Рівненщини.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору