Рівне:

Створення та просування сайтів

Одинадцять кримінальних «подвигів» на рахунку 18-річного парубка

Рівненська область 29-жов, 2012, 17:299 prov 1 160
За перше кримінально каране діяння 18-річний юнак отримав 120 годин громадських робіт, які повинен відробити на користь громаді за місцем проживання.
Перший свій злочин Роман вчинив у березні цього року. Напередодні Міжнародного жіночого дня, а саме 7 березня, юнак вкрав шолом із чужого мотоцикла, який стояв біля кафе «Гетьман», що знаходиться у селі Теслугів Радивилівського району. Як потім зізнався хлопець, до повного комплекту йому саме бракувало захисного мотоциклетного шолома, а коштів, щоб його купити, у нього не було.
При призначенні міри покарання суд враховував щире каяття підсудного, активне сприяння розкриттю злочину та те, що вчинений він уперше, тим паче, що матеріальний збиток на суму майже 618 гривень повністю відшкодований. 24 вересня поточного року Радивилівська Феміда визнала винним Романа за ч. 1 ст. 185 КК України (Крадіжка), призначивши покарання у вигляді 120 годин громадських робіт.
Та, на жаль, усі слова про щире каяття він говорив лише для того, щоб пом’якшити міру покарання та мати змогу і надалі вчиняти свої кримінальні проступки.
Щоб не працювати на користь суспільства, Роман став переховуватись від відбування покарання. Але від долі не втечеш. Завдяки професійним навикам радивилівських правоохоронців, спільними зусиллями начальника карного розшуку Олександра Конюшого, начальника сектору дільничних інспекторів міліції Олександра Пянтковського та начальника ІТТ Радивилівського РВ Олександра Собчука зловмисника вдалося затримати аж на кордоні із Білорусією.
У подальшому під час бесіди з правоохоронцями юнак зізнався ще й у крадіжці з магазину «Продукти». Злодійським вчинком хлопець заподіяв односельчанці матеріальної шкоди на суму майже 3500 тисяч гривень.
– Зловмисник наразі затриманий та взятий під варту, – коментує начальник Радивилівського райвідділу міліції Володимир Качан. – Наразі в арсеналі Романа нараховується майже 11 кримінальних подвигів, з них можна виділити угони транспортних засобів (мопедів), вчинених у групі, грабіж та крадіжки, по яких слідчим відділом порушені кримінальні справи. Тепер ні щире каяття, ні активне сприяння розкриттю злочинів не допоможе парубкові уникнути суворого кримінального покарання.

Оксана ШУЛЯК, Радивилівський РВ УМВС
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору