Рівне:

Створення та просування сайтів

На Волині за матеріалами Служби безпеки України засуджено двох торговців вибухівкою

Волинська область 06-лис, 2012, 16:349 prov 736
Нововолинським міським судом Волинської області завершено розгляд кримінальної справи, порушеної і розслідуваної Службою безпеки України стосовно колишнього працівника та завідуючого підземним складом вибухових матеріалів однієї з шахт м.Нововолинськ ДП «Волиньвугілля», які викрадали та збували промислову вибухівку (амоніт) та електродетонатори.
Протягом лютого-квітня 2012 року посадовець державного підприємства викрадав та виносив з території шахти залишки вибухових матеріалів, які залишались після проведення підривних робіт на шахті. Вибухівку зловмисник передавав своєму спільнику – колишньому працівнику цього підприємства, який зберігав її та невеликими партіями реалізовував у Нововолинську. Встановлено, що правопорушникам вдалося викрасти з шахти понад 40 кг вибухової речовини (амоніт) та 45 електродетонаторів.
У квітні ц.р. у Нововолинську співробітники СБУ затримали зловмисників «на гарячому» під час спроби реалізувати майже 20 кг вибухових речовин. У ході обшуку приміщень шахти додатково знайдено 45 електродетонаторів, які були приховані у сейфі та за документами проходили як списані.
Вироком суду зловмисників визнано винними у вчиненні злочинів передбачених ч.2 ст.262 (викрадення вибухових речовин і бойових припасів вчинених повторно та за попередньою змовою групою осіб) та ч.2 ст.28 ч.1 ст.263 (носіння, передача та збут вибухових речовин і бойових припасів без передбаченого законом дозволу, вчинених за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору