Рівне:

Створення та просування сайтів

Міліціонери-злочинці

Кримінал 29-кві, 2008, 20:519 prov 1 439
У результаті першочергових слідчих та оперативно-розшукових заходів встановлено, що зброю було викрадено з центрального складу управління ресурсного забезпечення МВС у місті Києві безпосередньо працівником складу, який, користуючись халатним ставленням до роботи з боку караульно-постової служби, безперешкодно виносив за межі складу бойові пістолети марки ТТ (загалом 10 одиниць). Згодом цю зброю він продавав працівнику УМВС України в Рівненській області, а той, у свою чергу, – колишньому працівнику міліції, теж рівнянину. Останній спилював на зброї серійні номери та за допомогою посередника реалізовував її за готівку двом мешканцям Черкаської області.

У справі в якості підозрюваних було затримано шістьох осіб, наразі двоє із них перебувають у рівненському ІТТ за постановою суду, ще четверо — на підписці про невиїзд. У ході операції вилучено 7 із 10 викрадених пістолетів. Крім того, під час обшуків у квартирах кожного із підозрюваних вилучено більше десятка одиниць зброї. Серед них — автомат Калашникова, револьвер «наган», газові пістолети, в тому числі й переобладнані на вогнепальні, додаткові магазини, стволи та інші запчастини до вогнепальної зброї, більше тисячі різних боєприпасів. Під час проведення раптового обшуку в квартирі підозрюваного киянина було вилучено 10 муляжів пістолетів ТТ, які він планував підкласти на склад замість викраденої зброї. Також у ході проведення операції вилучено усі гроші, якими фігуранти розраховувалися за придбану зброю.

Наразі створено спільну слідчо-оперативну групу у складі працівників слідчого відділу прокуратури області та відділу «К» обласного управління СБУ, яка веде пошуки ще трьох пістолетів ТТ. Зокрема, проводиться перевірка показів одного із фігурантів справи про те, що один із пістолетів було викинуто в річку у межах Рівного. Ймовірно, що у процесі слідства буде порушено ще кілька кримінальних справ за нововиявленими фактами.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору