Рівне:

Створення та просування сайтів

У Житомирській області затримали серійного палія

Житомирська область 14-лис, 2012, 11:279 prov 970
Два роки у страху за власні хати та хліви жили мешканці Чоповичів, що на Житомирщині. Бо в селищі з'явився палій. Пускав червоного півня вночі. Унаслідок тривалих пошуків правоохоронці нарешті затримали 27-річного злочинця.
Горіти в Чоповичах почало майже два роки тому. Спочатку люди не йняли віри, що діє серійний палій, але займалося часто, тож довелося навіть патрулювати вечорами. Тривалий час вистежити злочинця не вдавалося. Аж ось загорілося обійстя пенсіонерки Марії Іванівни. Для жінки похилого віку це стало справжнім шоком - палав хлів: там на горищі було сіно, всередині - птиця й худоба.
Марія Іванівна, постраждала:
- Сухе сіно, воно розгорілось. Тут іскри летіли уже, коли я вибігла, а туди - дим на дорогу. Дякувати сусідам, що ще побачили. Почали гасити, відрами воду лити і десь через 10 хвилин приїхала пожежна.
МНСівці врятували хліва й хату, бо ще трохи - вогонь перекинувся б і на неї. Пожежники констатували - зайнялося через підпал. Тож до справи взялися правоохоронці. Цього разу лиходій залишив речові докази, і його затримали гарячим слідом. Оперативники вже довели причетність чоловіка до інших підпалів.
Михайло Старовойт, керівник Малинського МВ міліції:
- По кожному з цих випадків було порушено кримінальні справи, було встановлено, що вказані підпали здійснював місцевий житель, 1985 р.н.
Що змусило 27-річного чоловіка взяти до рук запальничку - невідомо. Сам він відмовляється розповідати. Лише зазначив, що завжди пускав півня у стані алкогольного сп'яніння.
Затриманий:
- Спасибі мені ніхто не скаже. З кожним буду розмовляти, щоб знайти порозуміння та пояснення.
- Не хотів їм зла?
- Ні.
- Так чогось запалював, необдумано?
- Так. Необдумано. Мабуть, що необдумано. Жалкую, дуже жалкую.
Та попри каяття палієві загрожує від 3 до 10 років позбавлення волі.
Олександр Мар'янов, Сергій Бурківський,НТН.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору