Рівне:

Створення та просування сайтів

У Житомирі СБУ скерувала до суду кримінальну справу щодо зловмисників, які намагалися викрасти кошти з банківських карток громадян України

Житомирська область 24-лис, 2012, 12:179 prov 1 123
Служба безпеки України викрила та припинила протиправну діяльність групи осіб, які здійснили несанкціоноване втручання в роботу автоматизованих систем двох банківських установ міста, що призвело до протиправного зчитування даних з банківських платіжних карток громадян України.
Кримінальну схему впровадили двоє безробітних мешканців столиці, віком 37 та 58 років. Протягом липня ц.р. зловмисники встановили на карткові приймачі чотирьох банкоматів міста спеціальні накладки – так зване скімінгове обладнання, що дозволяє заносити до його пам’яті відеофайли зі звуковим зображенням магнітної стрічки платіжних карток та мікровідеокамерою, яка фіксувала пін-коди клієнтів банківських установ. У подальшому вони планували використовувати отриману інформацію для зняття коштів з банківських рахунків громадян.
Співробітники СБУ затримали правопорушників «на гарячому», коли вони намагалися встановити скімінгове обладнання на черговий банкомат. Під час обшуку автомобіля одного із затриманих правоохоронці виявили та вилучили нетбук, на жорсткому диску якого містилася платіжна інформація клієнтів банківських установ, незаконно отримана за допомогою скімерів.
Згідно з висновком Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз СБ України, демонтовані з банкоматів і вилучені у правопорушників технічні пристрої відносяться до спеціальних технічних засобів негласного отримання та реєстрації інформації з технічних засобів її зберігання, обробки та передачі. Їх функціональне призначення – зчитування і запам’ятовування інформації, що міститься на магнітних стрічках банківських платіжних карток, та даних про їхні пін-коди.
Досудове слідство у кримінальній справі, порушеній стосовно правопорушників, завершено. Обвинувачуваним інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч.2 ст.361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) та ч.2 ст.359 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України.
Кримінальну справу скеровано до суду.
Прес-центр СБ України
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору