Рівне:

Створення та просування сайтів

В готелі діяв гральний бізнес

Житомирська область 08-гру, 2012, 11:329 prov 1 173
У м. Коростені Житомирської області працівники УДСБЕЗ УМВС України в області викрили гральний заклад, що діяв просто в місцевому готелі.
Низку оперативно-розшукових заходів, спрямованих на викриття забороненого в Україні грального бізнесу, днями провели працівники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю на Коростенщині. В результаті проведеної роботи в одному з готелів районного центру правоохоронці виявили нелегальний клуб азартного покеру.
Міліціонери зафіксували, як гравець закладу зробив ставку на спортивну подію, внісши кошти у касу нелегального клубу.
– За внесені кошти клієнт азартного покеру отримував квитанцію, за якою, у разі виграшу ставки, міг отримати значну суму. Невеличкий букмекерський зал був обладнаний комп’ютерною технікою, за допомогою якої відслідковувалися і фіксувалися результати змагань, суми ставок і виграшів, - розповів начальник УДСБЕЗ УМВС України в Житомирській області Юрій Крошко.
Відтак, задокументована правоохоронцями подія була зафіксована до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Наразі розпочато кримінальне провадження за зайняття гральним бізнесом (ч.1 ст.203-1 ККУ). Із приміщення готелю було вилучено комп’ютерні системні блоки, квитанції, що видавались клієнтам грального закладу, та грошові кошти в сумі понад 13,5 тисяч гривень. Усі ці речі використовувалися для проведення азартних ігор. Наразі власнику клубу «спортивного дозвілля», особа якого встановлюється, загрожує конфіскація усього обладнання, а також сплата значних штрафів.
Слід нагадати, що чинне українське законодавство проти проведення змагань із саме спортивного покеру нічого немає, адже це інтелектуальна гра, в якій учасники змагаються між собою в умінні й майстерності розраховувати різноманітні математичні можливості та шанси на перемогу. Проте мирна гра переростає у кримінал, якщо у змаганнях з’являються гроші. Тоді суть гри суттєво видозмінюється: гравці, окрім перемоги і морального задоволення отримують і грошову винагороду, що, в свою чергу, вважається нелегальним прибутком.

Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору