Рівне:

Створення та просування сайтів

«ВОДНИЙ» - У КВІТАХ або Куди Національний університет водного господарства та природокористування витратив мільйони

Рівненська область 09-січ, 2013, 15:449 prov 919

Останніх два роки Національний університет водного господарства та природокористування схоже потопав у квітах. Як показала проведена Державною фінансовою інспекцією в Рівненській області ревізія, з квітня 2010 року по серпень 2012 року на таке квітчання навчальний заклад витратив трохи менше пів мільйона гривень. А саме, на 441,5 тис. гривень укладено договорів колишнім керівництвом вузу з приватними підприємцями на придбання та аранжування квіткової продукції. Якщо бути точнішими, то виходить, що університет витрачав на букети квітів по 700 гривень щодня. І так, протягом 2 років.

При цьому, документи, які б підтверджували необхідність придбання квіткової продукції та отримання послуг з їх аранжування, в університеті відсутні. У подальшому списання проводилося без документального підтвердження. До того ж, більша частина оплати, а це 60%, проводилася за рахунок коштів спеціального фонду, отриманих від платного навчання, що суперечить бюджетному законодавству.
Кошти, отримані від платного навчання в сумі 647 тис. гривень, також незаконно використовувалися на потреби підрозділу громадського харчування «Студентське», який є госпрозрахунковим структурним підрозділом університету: оплачувалися комунальні послуги і податок на додану вартість. Хоча, згідно із положенням, студентська харчевня повинна функціонувати на принципах самоокупності і самофінансування.
Загалом, в ході проведення контрольного заходу у Національному університеті водного господарства та природокористування ревізори інспекції виявили порушень, що призвели до втрат фінансових ресурсів, на 2 млн 737 тисяч гривень.
За результатами ревізії 7 посадових осіб університету притягнуто до адміністративної відповідальності. Керівнику направлено вимоги про усунення порушень, які взято на контроль.
Матеріали ревізії передано прокуратурі Рівненської області.

Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору