Рівне:

Створення та просування сайтів

У Житомирській області СБУ затримала міліціонера-хабарника

Житомирська область 11-січ, 2013, 11:129 prov 837

Співробітники Служби безпеки України спільно з обласною прокуратурою викрили та припинили протиправну діяльність начальника сектору державної служби боротьби з економічними злочинами одного з районних відділів УМВС України в Житомирській області, який вимагав гроші від приватного підприємця за неперешкоджання здійсненню підприємницької діяльності.

Встановлено, що капітан міліції за замовчування нібито виявлених порушень в ході перевірок декількох магазинів, які належать одному власнику, вимагав та отримав від підприємця понад 11 тис. гривень хабара.

За цим фактом 13 грудня 2012 року органи прокуратури відкрили кримінальне провадження стосовно правопорушника за ч.3 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці з’ясували, що тим часом співробітник міліції, погрожуючи подальшими перевірками, вилученням комп’ютерної техніки, затриманням працівників магазинів тощо, запропонував «постійну опіку» підприємницької діяльності за умови сплати йому 1,6 тис. доларів США щомісяця.

9 січня ц.р. на підставі постанови про здійснення контролю за вчиненням злочину співробітники СБУ та прокуратури затримали хабарника «на гарячому» під час одержання ним 1 600 доларів США – суми одномісячного «відкупного».

Того ж дня прокуратурою Житомирської області стосовно затриманого відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України та об’єднано з уже відкритим провадженням.

Наразі затриманий перебуває в ізоляторі тимчасового утримання УМВС України в Житомирській області. Досудове розслідування у справі триває.


Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору