Рівне:

Створення та просування сайтів

У Житомирській області СБУ викрила механізм протиправного виведення коштів із державного бюджету України

Житомирська область 22-січ, 2013, 11:239 prov 980
У Житомирській області співробітники Служби безпеки України викрили та припинили механізм розтрати бюджетних коштів, виділених на виплату компенсацій сільгоспвиробникам за придбану техніку вітчизняного виробництва.
У 2010 році посадові особи Житомирської філії комерційної структури, яка займається реалізацією сільськогосподарської техніки, спільно з службовими особами виробника такої техніки – товариства з обмеженою відповідальністю укладали угоди із сільгоспвиробниками регіону на постачання вітчизняних зернозбиральних комбайнів.
Ініційованою СБУ перевіркою встановлено, що під виглядом вітчизняних комбайнів правопорушники реалізовували техніку, вироблену на підприємстві однієї із сусідніх країн, і на яку попередньо були нанесені наклейки та знаки маркування українського завода-виробника.
Для отримання з державного бюджету тридцятивідсоткової компенсації підприємства-покупці техніки подавали до Головного управління агропромислового розвитку Житомирської ОДА документи про витрати на придбання сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва.
Наразі оперативники встановили 5 приватних сільгосппідприємств регіону, які з використанням такого механізму заявили та одержали із державного бюджету понад 1,2 млн. гривень відшкодування.
Слідчими УСБУ в Житомирській області зареєстровано в ЄРДР кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч.5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування проводить прокуратура Житомирської області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору