Рівне:

Створення та просування сайтів

У Житомирській області за матеріалами СБУ засуджено державного виконавця, який сприяв громадянам в ухиленні від примусового виконання судових рішень

Житомирська область 24-січ, 2013, 14:039 prov 866
Малинським районним судом Житомирської області завершено розгляд кримінальної справи, порушеної та розслідуваної слідчими УСБУ стосовно державного виконавця (наразі вже колишнього) відділу державної виконавчої служби одного з районних управлінь юстиції, який розробив і запровадив механізм сприяння громадянам України в ухиленні від примусового виконання судових рішень та рішень інших правоохоронних органів.
Встановлено, що до посадових обов’язків 28-річного державного виконавця входило вжиття заходів з примусового стягнення адміністративних штрафів та конфіскація майна фізичних осіб у встановлені чинним законодавством терміни. Користуючись правом доступу до комп’ютерної бази даних «Єдиний державний реєстр виконавчих проваджень», за допомогою засобів електронного цифрового підпису (електронного ключа, логіна та пароля) правопорушник входив до бази даних та несанкціоновано вносив недостовірні відомості про начебто закриття відритих виконавчих проваджень по стягненню штрафів та про їх сплату.
Слідчими СБУ доведено 16 фактів внесення чиновником несанкціонованих змін до автоматизованої системи ЄДРВП про закриття виконавчих проваджень щодо стягнення штрафів з громадян України. До речі, два з них були відкриті стосовно самого посадовця – він мусив сплатити адміністративні штрафи за порушення правил дорожнього руху.
Вироком суду колишнього державного виконавця визнано винним у вчинені злочинів, передбачених ч.3 ст.362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп’ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї), ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем), ч.1 ст.366 (службове підроблення) та ч.3 ст.382 (невиконання судового рішення) Кримінального кодексу України. Йому призначено покарання у вигляді 4,5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 2 роки, позбавлено права обіймати посади, пов’язані з виконанням функцій представника влади і виконання організаційно-розпорядчих функцій, на 2,5 роки та накладено штраф у розмірі 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Також його позбавлено рангу державного службовця.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору