Рівне:

Створення та просування сайтів

Українську податкову міліцію хочуть ліквідувати

Актуально 28-січ, 2013, 14:279 prov 1 251
Нардеп від "Батьківщини" Анатолій Гриценко вніс у Раду законопроект, яким пропонується ліквідувати податкову міліцію, а її функції передати відповідним підрозділам МВС та СБУ. На думку депутата, існування податкової міліції в Україні в складі Державної податкової служби (ДПС), що є цивільною структурою, вкрай нелогічно, при тому, що в структурі МВС як окремий підрозділ діє Державна служба з боротьби з економічними злочинами, що фактично дублює функції податкової міліції.
Гриценко вважає, що ліквідація податкової міліції буде сприяти зменшенню кількості й оптимізації структури податкових і правоохоронних органів, а також зменшенню рівня корупції.
Як зазначається в пояснювальній записці, проблему, пов'язану з необхідністю працевлаштування близько 10,5 тис. співробітників податкової міліції, пропонується вирішити шляхом підвищення рівня їх кваліфікації й поступового інтегрування їх у відповідні структурні підрозділи МВС і СБУ.
Нагадаємо, у травні 2011 року Анатолій Могильов, який був на той момент міністром внутрішніх справ, висловлював думку про доцільність переведення податкової міліції в підпорядкування Міністерства внутрішніх справ. Адміністрація президента наразі вивчає доцільність подальшого існування податкової міліції.

ТСН.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору