Рівне:

Створення та просування сайтів

В квітні 2008 року Рівненською митницею забезпечено надходжень до Держбюджету у сумі 64,2 мільйьони гривень

Останні новини 06-травня, 2008, 17:529 prov 1 364
В квітні 2008 року Рівненською митницею забезпечено надходжень до Держбюджету у сумі 64,2 мільйьони гривень, або 216,2% від доведених Міністерством фінансів завдань (29,7 мільйонів гривень). Всього ж з початку року до Державного бюджету перераховано податків та зборів у сумі 175,8 мільйонів гривень або 159,5% від доведених Міністерством фінансів завдань ( 110,16 мільйонів грн.). Додатково до бюджету спрямовано з початку року понад 65мільйонів.
Серед чинників, що позитивно вплинули на стан виконання митницею завдань по надходженню податків і зборів, можна відзначити значну активізацію зовнішньоекономічної діяльності підприємствами області, у тому числі інвестиційної діяльності, відповідно збільшення обсягів ввезення оподаткованого імпорту та розширення номенклатури товарів, що імпортуються в зоні діяльності Рівненської митниці – так в квітні в область імпортувалось товарів в 2,2 рази більше, ніж в квітні 2007 року. Негативне сальдо зовнішньоекономічних операцій склалось за рахунок збільшення числа крупних підприємств-імпортерів та нарощення об»єму імпорту працюючими; та позитивної динаміки співвідношення обсягів імпорту та обсягів податків і зборів внаслідок застосування додаткових заходів при визначенні базових показників оподаткування – митної вартості товарів, їх класифікації за УКТ ЗЕД, визначення країни походження товарів та кількісних і якісних показників товарів, контролем за правильністю застосування митних режимів тощо.
Загальний обсяг зовнішньоекономічних операцій у квітні становив 466,7 мільйони гривень – обсяг експортних операцій в порівнянні з квітнем 2007 року зріс на 18,5% і становить 167,5 мільйони гривень, імпортних - 299,2 мільйони, що в порівнянні з аналогічним періодом минулого року більше на 118,2%.
Імпортувались в область товари з 53 країн світу. Основну частку імпортованих в квітні товарів становлять сільськогосподарська техніка, засоби захисту рослин, добрива мінеральні, обладнання для промислових підприємств області, тощо. Найбільшим імпортером в зоні діяльності митниці в квітні була ЗАТ компанія "Райз" – частка цього підприємства становить 33% від загальної вартості імпортованих товарів.
Необхідно відмітити ввезення в значних об’ємах обладнання промисловими підприємствами для модернізації виробничих потужностей, що в свою чергу збільшить експортний потенціал області.
Експорт товарів здійснювався в 38 країн світу, причому переважна частина експортованих товарів - це продукція промислових та переробних підприємств області – мінеральні добрива, камінь, фанера, пляшка, лісоматеріали оброблені та необроблені, фанера, плити деревостружкові, портландцемент, електрична апаратура.
Найбільшими експортерами в квітні були підприємства: ВАТ «Рівнеазот» - понад 19% загальної вартості експортних операцій, ТОВ "ОДЕК" Україна – 9,5%, ЗАТ "Консюмерс-Скло-Зоря" – 14,3%, ТОВ "Клесівський кар"єр нерудних копалин "Технобуд" – 13%, ТОВ "Свиспан Лімітед" – 8,8%.
Митниками оформлено 4024 вантажні митні декларації, 449,3 тис. тон вантажів, через митний кордон України пропущено 80,8 тисяч осіб, 20,8 тисяч транспортних засобів, 271,9 тис. тон вантажів
В квітні працівниками Рівненської митниці заведено 29 справ про ПМП на суму 387,9 тисяч гривень. Серед вилучених предметів правопорушень - транспортні засоби, пневматична зброя – пістолет та рушниця з набоями, трикотажні вироби, іноземна валюта, заборонений до ввезення перманганат калію, насіння овочів.
Характерними для зони діяльності митниці правопорушеннями залишаються недекларування товарів – 34,5% від всіх скоєних правопорушень та зберігання, перевезення чи придбання товарів, транспортних засобів, ввезенних на митну територію України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору