Рівне:

Створення та просування сайтів

На Закарпатті злива затопила майже 240 домогосподарств

Закарпатська область 07-лют, 2013, 11:289 prov 888
На території Закарпатської області спостерігалися інтенсивні опади у вигляді дощу. Внаслідок захаращеності водовідведень та у зв’язку із засміченням дренажних канав відбулося підтоплення 237 дворогосподарств, та близько 100 га сільськогосподарських угідь на території Закарпатської області.
Завдяки оперативним діям рятувальників наслідки негоди вдалося подолати.
“Сстаном на 7 лютого залишається підтоплених 5 га сільськогосподарських угідь у Мукачівському районі. Здійснено відвід води із 237 дворогосподарств : зі 118 господарств воду відкачано, у 119 — вода зійшла самопливом”, — повідомили УНН у ТУ МНС Закарпаття.
Для ліквідації наслідків негоди залучалися 10 робітників, 3 од. техніки, 16 стаціонарних насосних станцій басейнового управління водних ресурсів річки Тиса.
“Наразі ДЗ "Закарпатська обласна санітарно-епідеміологіна станція" здійснює аналіз санітарно-епідеміологічної ситуації у постраждалих районах, здійснює дезінфекцію джерел децентралізованого водопостачання та аналіз води джерел централізованого та децентралізованого водопостачання”, — резюмували у відомстві.
Нагадаємо, у 2008 році на заході України стався паводок. Пік повені припав на 23 — 27 липня, вона вважається найбільшою в історії Західної України за останні 60 років.
Переважно постраждали територія Карпатських гір, Прикарпаття і Закарпаття. Також дуже постраждали населенні пункти, в долинах великих річок, що мають витоки в Карпатах, таких як Дністер і Прут. 31 липня Верховною Радою України було оголошено зонами надзвичайної екологічної ситуації терміном на 90 днів території 6 областей України: Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської, Чернівецької, Закарпатської і Вінницької, також постраждали південні райони Хмельницької області. Загинуло 30 осіб, з них шестеро діти.
Окрім Західної України постраждали від повені сусідні регіони Молдови, Румунії, Словаччини та Угорщини.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору