Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині ліквідовано мережу розповсюдження порнографії

Рівненська область 18-лют, 2013, 19:509 prov 785
Днями працівники відділу по боротьбі з кіберзлочинністю УМВС України в Рівненській області викрили 22-річного мешканця обласного центру, який займався розповсюдженням аудіовізуальних творів порнографічного характеру.
Молодик у орендованому приміщенні створив технічний майданчик, на якому розмістив веб-ресурси з протиправним контентом. Під час проведення санкціонованого обшуку у помешканні, правоохоронці виявили та вилучили 38 системних блоків (серверів) на загальну суму близько 160 тисяч гривень.
Користувачам мережі Інтернет зловмисник пропонував «полуничку», за перегляд якої вони перераховували кошти на вказані рахунки. Таким чином молодик щомісячно заробляв від трьох до чотирьох тисяч умовних одиниць.
За частиною 2 статті 301 Кримінального кодексу України (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) відкрито кримінальне провадження. Чоловіку тепер загрожує до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією порнографічної кіно– та відеопродукції та засобів її виготовлення й демонстрування.
Наразі припинено діяльність 15 Інтернет-ресурсів. А вилучену комп’ютерну техніку направлено для проведення експертиз.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору