Рівне:

Створення та просування сайтів

У Житомирській області засуджено хабарника

Житомирська область 14-бер, 2013, 11:059 prov 942
Набрав чинності вирок Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області у кримінальній справі, порушеній органами прокуратури за матеріалами СБУ стосовно колишнього старшого слідчого одного з міських відділів УМВС України, який вимагав та одержав хабар.
Встановлено, що у провадженні майора міліції перебувала кримінальна справа, порушена стосовно наркозалежного мешканця м.Бердичева за фактом збуту ним особливо небезпечного наркотичного засобу – марихуани (ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України). У ході досудового слідства правоохоронець вимагав у чоловіка 5 тис. гривень за непритягнення його до кримінальної відповідальності за ще однією статтею Кримінального кодексу України – 317 (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).
У жовтні 2012 року співробітники СБУ затримали правопорушника «на гарячому» – одразу після отримання ним усієї суми грошей.
Вироком суду хабарника визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 (одержання хабара службовою особою, яка займає відповідальне становище, поєднане з вимаганням хабара) Кримінального кодексу України, та засуджено до п’яти років позбавлення волі з іспитовим терміном три роки, з позбавленням права обіймати посади в органах внутрішніх справ строком на два роки. На підставі ст.ст.52 і 54 Кримінального Кодексу України його також позбавлено спеціального звання «майор міліції».
Прес-центр СБ України.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору