Рівне:

Створення та просування сайтів

На Житомирщині за матеріалами СБУ до адміністративної відповідальності притягнуто керівника районного управління юстиції

Житомирська область 08-кві, 2013, 12:319 prov 859
У Житомирській області співробітники Служби безпеки України викрили протиправні дії начальника одного з районних управлінь юстиції, який, незаконно втрутившись у діяльність державної виконавчої служби, уникнув адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху і не сплатив штраф.
Співробітники СБУ встановили, що влітку 2012 року працівники ДПС двічі виносили стосовно чиновника-порушника правил дорожнього руху постанови у справах про адміністративні правопорушення. Для забезпечення примусового стягнення штрафів ці матеріали були направлені до відділу державної виконавчої служби районного управління юстиції, яке й очолював правопорушник.
Відтак чиновник дав вказівку своєму підлеглому не реєструвати отримані матеріали та залишати їх без розгляду упродовж трьох місяців. По закінченню цього терміну державний виконавець виніс постанови про відмову у відкритті виконавчих проваджень щодо примусового стягнення штрафів з керівника управління юстиції у зв’язку з порушенням строку пред’явлення документів до виконання.
Овруцький районний суд Житомирської області визнав начальника районного управління юстиції винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.172-2 (порушення обмежень щодо використання службового становища) Кодексу України про адміністративні правопорушення, та наклав на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу. Крім цього чиновника зобов’язали сплатити належну суму грошей за порушення правил дорожнього руху.
Апеляційний суд Житомирської області залишив постанову суду без зміни.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору