Рівне:

Створення та просування сайтів

Що потрібно знати про оренду квартири

Спільний проект 09-кві, 2013, 07:469 prov 985
Оренда чи продаж квартири – дуже серйозний крок. На ринку нерухомості Луцька існує досить багато пропозицій, тому потрібно бути максимально уважним та обережним, щоб не стати жертвою шахраїв, або не переплатити.

Оплачуйте послуги агентства нерухомості тільки після того, як отримаєте ключі від квартири


Переглядаючи оголошення про оренду квартири чи кімнати ви відразу натикаєтесь на досить привабливу пропозицію, в якій вартість оренди в рази нижча за середню по ринку. Як правило, такі оголошення супроводжуються текстом, на кшталт «здам квартиру в Луцьку за низькою ціною, головне щоб людина була порядна». «Які милі люди!» - напрошується сама собою думка, а рука тягнеться до телефону. Додзвонившись по вказаному номеру ми дізнаємось що це – рекламне агентство («нічого страшного, головне що умови мені повністю підходять» - думає клієнт). Там нам повідомляють, що квартира акуратна, власниця добра і чуйна людина, йде на всі ваші умови. Крім того, нам рекомендують не затягувати з обдумуванням, адже квартиру може зняти хтось інший. Звичайно, ви просите менеджера якнайшвидше організувати огляд помешкання, на що він в свою чергу відповідає, що це можливо лише після того, як ви оплатите послуги агентства. Розпрощавшись з декількома сотнями гривень і примчавшись на огляд, вам з жалем повідомляють, що квартира вже здана. Агентство обіцяє вам знайти не гірший варіант, але, як ви вже здогадались, доля наступних квартир мало відрізняється від тої, яку вам пропонували вперше. Це досить популярна схема шахрайства, про яку всім давно відомо. Але, нажаль, багато людей попадають на цей гачок в силу свого бажання зекономити кошти на оренді житла.

Як перестрахуватись?


Щоб зняти в Луцьку квартиру і не стати жертвою аферистів, запам’ятайте одне золоте правило роботи з агентствами нерухомості: оплачуйте їх послуги тільки знаходячись в квартирі, що здають вам. В присутності власника квартири, та після заповнення і підписання договору оренди. Але й це не гарантує, що ви будете повністю захищені від шахраїв. Перед тим як їхати на огляд квартири, дізнайтесь щонайбільше інформації про агентство та ріелтора, переконайтесь що йому можна довіряти. Багато інформації про посередника можна дізнатись в мережі: на спеціалізованих форумах і тематичних сайтах існують «чорні списки» недобросовісних агентств нерухомості, та схвальні відгуки, рекомендації людей, які займаються орендою квартир.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору