Рівне:

Створення та просування сайтів

Прокуратура Рівненської області відстояла право власності на квартири 26 громадян

Рівненська область 11-кві, 2013, 21:019 prov 1 087
Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ 18.01.2013 відхилено апеляційну скаргу одного із банків та підтверджено законність рішень судів першої та апеляційної інстанцій, якими з урахуванням позиції прокуратури Рівненської області задоволено позовні вимоги 26 громадян та визнано за ними право власності на житло.
Підставою для вжиття прокуратурою цивільно-правових заходів щодо захисту майнових прав громадян стали порушення з боку посадових осіб ПП "Фірма Біна" (власників будівництва), які в 2007 році передали в іпотеку банку збудовані за кошти людей квартири у житловому будинку в місті Костопіль. У свою чергу, іпотекодержатель (банк) в ході цивільного спору заявив вимоги щодо визнання законності договорів іпотеки. Внаслідок таких дій покупці були позбавлені права власності на житло.
Крім того, працівниками прокуратури забезпечено активну участь у розгляді судом цивільної справи за позовом людей про звільнення з під арешту квартир, власниками яких вони стали.
Таким чином, прокуратура Рівненщини відстояла у суді право власності 26 сімей на збудоване житло.

Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору