Рівне:

Створення та просування сайтів

Матеріали кримінальних проваджень щодо хабарників, яких затримали рівненські УБОЗівці, скеровано до суду

Рівненська область 24-кві, 2013, 15:179 prov 1 429
Протягом першого кварталу поточного року співробітники УБОЗ УМВС виявили два факти вимагання та одержання хабара службовими та посадовими особами Рівненської області. Кримінальні провадження нині скеровані до суду.
Нагадаємо, 27 лютого під час отримання хабара в сумі понад 20 тисяч гривень був затриманий начальник районного відділення державної об’єднаної податкової інспекції Здолбунівського району. Чиновник під час проведення позапланової виїзної перевірки вимагав у фізичної особи-підприємця хабар у сумі 30 тисяч гривень аби не нараховувати до сплати податок у 100 тисяч гривень. Перевірка була зумовлена тим, що суб’єкт господарювання подав заяву про зняття його з обліку. Після вимагання хабара, потерпілий написав заяву до міліції. Під час передачі грошових коштів працівники УБОЗ затримали 28-річного посадовця. Під час досудового розслідування підозрюваний перебував під домашнім арештом.
Окрім того, 11 березня у приміщенні Комунального закладу «Обласний перинатальний центр Рівненської міської ради» одразу ж після отримання хабара у сумі 2 500 доларів США працівники підрозділу БОЗ затримали в.о. головного лікаря закладу та медсестру, яка виступала посередником. Грошові кошти зазначені особи отримали від громадянки за працевлаштування на посаду медичної сестри. Потерпіла звернулась із відповідною заявою до правоохоронних органів. Вказаних осіб одразу ж затримали за підозрою у скоєнні злочину. Відносно них було обрано міру запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.
Обидва кримінальних провадження відкриті за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). Тепер ступінь вини та міру відповідальності обвинувачених осіб визначатиме суд. Санкція зазначеної статті передбачає позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.


Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору