Рівне:

Створення та просування сайтів

«Воскресіння духу» у Рівненському районі

Культура 24-кві, 2013, 15:209 prov 1 341
У четвер, о 12.00 в класі недільної школи при Покровському соборі відбудеться презентація книги «Воскресіння духу».
Книга «Воскресіння духу. Православні громади, храми та настоятелі Рівненського благочиння Рівненської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату» видана з благословення Високопреосвященнійшого Іларіона, Архієпископа Рівненського і Острозького.
У анотації до книги упорядник видання «Воскресіння духу» протоієрей Олександр Кулик, настоятель Свято-Параскевської парафії села Дядьковичі Рівненського району, зазначає: «В історії Святої Української Православної Церкви чимало трагічних сторінок. Нелегко було й українському народу, який пройшов через горнило безбожництва та бездуховності московсько-комуністичної та німецько-нацистської окупацій – шлях від Голгофи українського народу, православ'я до відродження духовності, всебічного розвитку культури, освіти, науки. Саме тому це видання має назву «Воскресіння духу». На його сторінках висвітлюється історія становлення автокефалії Української Православної Церкви на Рівненщині, зокрема у Рівненському районі, об'єктивно і якомога толерантніше зображуються випадки протистоянь між православними українцями, які, на жаль, мали місце на початку 1990-их років. Для висвітлення історії Рівненської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату, парафій Рівненського районного благочиння подається коротка історія села, храму, парафії, також відомості про настоятеля. Видання розраховане на широке коло читачів – кліриків і мирян, викладачів і студентів, вчителів, краєзнавців, усіх небайдужих до долі Українського Православ'я».
Книга побачила світ за підтримки народного депутата України Юрія Вознюка, який підтримав ідею фінансово та організував широку інформаційну підтримку на етапі підготовки видання до друку і звернувся до підприємців Рівненщини з проханням підтримати цю благородну справу.
Саме за зібрані меценатами кошти вдалося створити чудову багатоілюстровану книгу на 480 сторінок.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору